REAKCIJE

SDP: Sramotno je da Premijer Crne Gore ne poštuje Ustav BiH

Parlamentarna većina u Crnoj Gori, navodi se u saopćenju SDP-a, je i ranije pokazala nepoštovanje prema žrtvama Genocida u Srebrenici, a ovaj potez očito je nastavak takve politike nove Vlade Crne Gore

E. T.

SDP BiH

Foto: Arhiv


Nakon što se predsjednica RS Željka Cvijanović zahvalila Premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću na čestitci povodom neustavnog obilježava 9. Januara, pozivamo Ambasadu Crne Gore da institucijama Bosne i Hercegovine obrazloži ovaj potez, saopćeno je danas iz SDP-a BiH.

- Očito da nova Vlada Crne Gore neće imati prijateljske stavove prema Bosni i Hercegovini jer ovim potezom Premijer Crne Gore je pokazao nepoštivanje prema Bosni i Hercegovini i našem Ustavu i Ustavnom sudu BiH. Pozivamo Krivokapića da se izvine građanima Bosne i Hercegovine na ovom potezu, a njegovim koalicionim partnerima da se ograde od ovog poteza u prvom redu Dritanu Abazoviću koji je od Bosne i Hercegovine dobio priliku da studira i završi obrazovanje na Univeritetu u Sarajevu - naveli su. 

Parlamentarna većina u Crnoj Gori, navodi se u saopćenju SDP-a, je i ranije pokazala nepoštovanje prema žrtvama Genocida u Srebrenici, a ovaj potez očito je nastavak takve politike nove Vlade Crne Gore.

- Nadamo se da Crna Gora neće nastaviti ići putem vrijeđanja Bosne i Hercegovine i negiranja pravnog poretka naše države, što bi za posljedicu moralo imati oštar odgovor naših institucija - rečeno je na kraju. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na