PREDSJEDNIK DNS-A

Nešić za "Avaz": Dogovorili smo se sa SDS-om i PDP-om, cilj nam je rušenje Vlade RS

Vodimo pregovore sa više poslanika koji su do sada bili dio vladajuće strukture, rekao je Nešić

Nešić: Izbacit ćemo kandidate koji mogu pobijediti. Arhiv

Piše: A. Jamaković

11.1.2021

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić potvrdio je za "Avaz" da je ova stranka dogovorila saradnju s SDS-om i PDP-om te da će zajednički nastupiti na izborima 2022. godine.



Promjene u RS

- Sve u namjeri da donesemo promjene u Republiku Srpsku. Ko će biti kandidat za koju pojedinačnu funkciju to je predmet daljih razgovora. Smatram da ćemo uspjeti da dođemo do najboljeg mogućeg rješenja, vodeći računa, prije svega, o općem interesu, a ne o pojedinačnim. S tim u vezi očekujem da zajednički izbacimo kandidate koji mogu pobijediti - rekao nam je Nešić.

Kazao je da je ovim dogovorom poslata jaka poruka da će postojati jedan front naspram vladajuće strukture i da su promjene moguće.

Veliko nezadovoljstvo

- Vodimo pregovore sa više poslanika koji su do sada bili dio vladajuće strukture. Ne mogu reći iz kojih stranaka, razgovaramo s poslanicima iz skoro svake stranke u NSRS, a također i sa cijelim strankama. Postoji veliko nezadovoljstvo u ostatku vladajuće koalicije koje će sigurno kulminirati u narednih nekoliko mjeseci. Cilj nam je smjena Vlade RS - rekao nam je Nešić.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.