REAKCIJE

SDP nakon što Vijeće ministara nije smijenjeno: Jaka SDA znači još jači SNSD i HDZ

oš jednom svjedočimo licemjernim stavovima SDA i njihovoj neraskidivoj vezi sa SNSD-om i HDZ-om BiH, naveli iz SDP-a

Saopćenje SDP-a. Avaz

F. Mustafić

11.1.2021

Nakon današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj nije smijeno Vijeće ministara BiH, reagirali su iz SDP-a.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

- Javljaju se iz SDA da informišu javnost, iako su navodno nezadovoljni njihovim radom, kako neće glasati za smjenu Vijeća ministara BiH koju je, između ostalih, inicirao i SDP BiH. Ništa novo. Još jednom svjedočimo licemjernim stavovima SDA i njihovoj neraskidivoj vezi sa SNSD-om i HDZ-om BiH.

Izabrali Dušanku Majkić

SDP BiH nije izbjegao da bude dio većine, ali jeste odbio služiti interesima SDA. Nikakva saopštenja SDA ne mogu izbrisati činjenicu da je ljubav SDA-HDZ-SNSD neraskidiva. Nepobitna je činjenica da je SDA u Narodnoj skupštini RS izabrala Dušanku Majkić u Dom naroda BiH, omogućivši  SNSD-u apsolutnu većinu. Treba li veći dokaz kako je SDA na taj način pokazala kako želi jak SNSD.

Ljubav sa HDZ-om je potvrđena glasanjem SDA za HDZ-ovog delegata, kojem je protivkandidat bio iz SDP-a, u skupštini ZDK. To je i HDZ-u omogućilo da ima 4 od 5 delegata iz reda hrvatskog naroda u Domu naroda BiH. Tako je SDA omogućila SNSD-u i HDZ-u dvostruki veto na državnoj razini, s obzirom da su tako dobili ukupnu većinu 8 od 15 delegata u Domu naroda BiH. Treba li i nakon toga nekome dokazivati da jaka SDA u stvari znači jaki SNSD i HDZ?

Zajednička nebriga

Glasanjem za očuvanje Vijeća ministara koje je ostalo nijemo na trenutno dvije najveće vanjske prijetnje po sigurnost, zdravlje i stabilnost Bosne i Hercegovine - pandemiju koronavirusa i migrantski val - jasno je i da jaka SDA znači i slabu Bosnu i Hercegovinu.

SDA prepuštamo zagrljaju HDZ-a i SNSD-a, a od građana kojim je stalo do ove zemlje očekujemo da SDA-ovu borbu za HDZ i SNSD i njihovu zajedničku nebrigu za probleme građana kazne na sljedećim izborima, navodi se u saopćenju SDP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.