HEROJI

Policajac iz BiH oduševio region: Iz blata u Petrinji izvadio zastavu Hrvatske

Sagnuo sam se, podigao je, smotao i stavio uz ulazna vrata, nadam se da će je vlasnik pronaći i uzeti, rekao nam je Samir Mirvić

A. Čengić
 • Samir Mirvić iz blata u Petrinji izvadio zastavu Hrvatske

  Samir Mirvić iz blata u Petrinji izvadio zastavu Hrvatske

  Foto: Instagram


Nakon katastrofalnih zemljotresa koji su pogodili područje Petrinje u Hrvatskoj, pomoć stiže sa svih strana svijeta.

Iako je pomoć iz Bosne i Hercegovine stizala iz svih gradova, u prvi plan dospio je Samir Mirvić, komandir Jedinice za intervenciju i podršku pri Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Naime, na društvenim mrežama pojavila se fotografija policajca koji iz blata podiže zastavu Hrvatske i prislanja je uz objekt.

 • Zastavu je podigao, smotao i stavio uz ulazna vrata

  Zastavu je podigao, smotao i stavio uz ulazna vrata

  Foto: Instagram


Loš osjećaj

Kako je u izjavi za "Avaz" rekao, sve se desilo u petak, 8. januara.

- U petak smo krenuli iz Sarajeva da dostavimo humanitarnu pomoć Petrinji i Glini. Akciju pomoći je organiziralo Udruženje veterana brigade Starog Grada na čelu sa Alijom Jašarevićem. On se obratio direktoru Direkcije Mirsadu Viliću i zatražio pomoć u vidu da mu ustupi vozače i kombije. Direktor je izašao u susret i dao podršku te je naš tim učestvovao u ovoj humanitarnoj akciji prijateljima u Hrvatskoj - rekao nam je Mirvić. 

Kaže da je cilj akcije bila pomoć za kolege iz policijskih stanica Petrinja i Glina.

- Otišli smo u Petrinju i podijelili pakete, pa potom u Glinu i vratili se ponovo u Petrinju. Baš je centar grada najviše stradao. Kada smo prolazili pored ruševina vidio sam zastavu Hrvatske u blatu. Bilo mi je teško gledati zastavu Hrvatske u blatu, imao sam neki loš osjećaj. Sagnuo sam se, podigao je, smotao i stavio uz ulazna vrata, Nadam se da će je vlasnik pronaći i uzeti. Nisam ni znao da su me prijatelji slikali - kazao je Mirvić.   

Grad je pust, samo je policija tamo

 • Mirvić: Oduševio region

  Mirvić: Oduševio region

  Foto: Avaz


Pitali smo ga i kakva je situacija u Petrinji, kaže da slike ne mogu dočarati tu katastrofu.

- Jako je teško. Grad je pust, samo je policija tamo. Kada sam gledao slike mislio sam da i nije baš tako srašno. Međutim, kada sam otišao tamo i sve to vidio, stvarno je sve uništeno. Ljudi tamo ni nema. Svi su se odselili, ne smiju da spavaju tamo - kazao nam je Mirvić.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na