STANJE NA PUTEVIMA

Vozači, oprez: Mokar kolovoz, učestali odroni zemlje i kamenja

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen

A. Ka.

Učestali odroni

Foto: Ilustracija


Na putevima u BiH saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, a zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu.  

- Poseban oprez savjetujemo u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Vozače na svim dionicama savjetujemo da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres - Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Stupari - Živinice, Vitez - Travnik, Živinice - Banovići, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Gromiljak - Blažuj i Šuica - Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 7 do 19 sati.

Više o temi Bosna i Hercegovina

NA VRH

Podijeli članak na