KANTON SARAJEVO

Ministrica Husić-Mehmedović najavila izmjene Zakona o visokom obrazovanju

Naglasila je i kako će važan segment djelovanja novoosnovanog ministarstva biti uspostavljanje saradnje između javnih i privatnih univerziteta u KS

Jedna od prvih u nizu posjeta novoizabrane ministrice privatnim, ali i državnim univerzitetima. Fena

A. J. / Fena

12.1.2021

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo Melika Husić-Mehmedović danas se susrela na Univerzitetu "Sarajevo School of Science and Technology" (SSST) s predsjednikom tog univerziteta akademikom Ejupom Ganićem, saopćeno je iz pres-službe Kantona Sarajevo.

Ovo je jedna od prvih u nizu posjeta novoizabrane ministrice privatnim, ali i državnim univerzitetima, koje imaju za cilj uspostavljanje dobre saradnje te upoznavanje s dosadašnjim rezultatima i planom njihovog rada.


Ministrica Husić-Mehmedović je obećala veći angažman Ministarstva i zalaganje za razvijanje snažnije saradničke mreže na nivou univerziteta.


Ministrica Husić-Mehmedović je posjetila i Internacionalni "Burch univerzitet" (IBU). Istaknula je tom prilikom kako je novom ministarstvu u prioritetu nekoliko ciljeva, a prije svega, fokus je na donošenju izmjena Zakona o visokom obrazovanju i Zakona o naučno-istraživačkoj djelatnosti.


Naglasila je i kako će važan segment djelovanja novoosnovanog ministarstva biti uspostavljanje saradnje između javnih i privatnih univerziteta u KS, ali i izdvajanje više novca za nauku i naučno-istraživački rad.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.