SVEČANOSTI

Semiru Osmanagiću uručena nagrada "Avazove" ličnosti godine

Izuzetna je čast primiti jedno ovakvo priznanje od našeg najtiražnijeg lista, jednog od najvažnijih brendova u BiH i svijetu "Dnevnog avaza", kazao je Osmanagić

Piše: N. Aj.

13.1.2021

Osmanagiću uručen "Avazov zmaj". Avaz

I ove godine tradicionalno urednički kolegij "Dnevnog avaza" birao je domaću i stranu ličnost godine. 

Za stranu ličnost godine proglašen je novoizabrani američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden), a za domaću ličnost godine nije bilo mnogo dvojbe - Semir Osmanagić, direktor Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”.

Osmanagić je danas došao u posjetu redakciji "Dnevnog avaza", najtiražnijeg lista u Bosni i Hercegovini, gdje mu je glavni i odgovorni urednik Tarik Lazović uručio prestižnu nagradu "Avazov zmaj".

U ugodnom razgovoru osvrnuli su se na Osmanagićeve uspjehe prethodnih godina, koji je, barem zasada, krunisan posjetom prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića tokom prethodne godine. 

- Izuzetna je čast primiti jedno ovakvo priznanje od našeg najtiražnijeg lista, jednog od najvažnijih brendova u BiH i svijetu "Dnevnog avaza". Moja zahvala ide vašoj redakciji i vašem uredništvu. Iz Visokog i našeg projekta 2Bosanska piramida Sunca" su u vašu redakciju uvijek dolazile pozitivne i afirmativne vijesti i mislim da je to važno u vremenu kada smo okruženi nemilim i negativnim energijama - poručio je Osmanagić. 

Obišao je redakciju "Avaza" te razgovarao i sa novinarima.



Glavni i odgovorni urednik "Dnevnog avaza" Tarik Lazović uručuje priznanje Osmanagiću - Avaz
Osmanagiću uručen "Avazov zmaj" - Avaz
Osmanagić: Izuzetna mi je čast - Avaz
Glavni i odgovorni urednik "Dnevnog avaza" Tarik Lazović uručuje priznanje Osmanagiću - Avaz
Osmanagić u obilasku redakcije "Dnevnog avaza" - Avaz
+1

Dok je svijet potresala kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa, a čitavi sektori ekonomije, poput turizma, suočavaju se s teškim gubicama, za Fondaciju “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” ova 2020. bila je rekordna. Uz posjetioce iz cijele BiH, lokacije nadomak Visokog došli su vidjeti i brojni turisti iz susjednih zemalja, a pozitivnu sliku o Bosanskoj dolini piramida širile su i već spomenute poznate ličnosti.

Na ovaj način direktor Fondacije, dr. Semir Osmanagić pokazuje da je i u teškim vremenima, kada smo, ne svojom krivicom, suočeni s brojnim barijerama, moguće ostvarivati odlične rezultate i slati pozitivnu poruku iz Bosne i Hercegovine.

Semir Osmanagić rođen je 1. juna 1960. godine u Zenici. Uporedo s projektom „Bosanskih piramida“, bavi se biznisom u Hjustonu, SAD. Godine 2006. proglašen je za prvog počasnog građanina Visokog.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.