TUŽILAŠTVO BiH

Tužilac Šuškić položio zakletvu, sutra stupa na dužnost zamjenika Gordane Tadić

Tužilačkim poslom Šušić se počeo baviti 1995. u općinskom, odnosno u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu

M. Aš.

Tadić, Sušlić i Butigan

Foto: Tužilaštvo BiH


Ismet Šuškić, dugogodišnji bh. državni tužilac koji je na sjednici VSTV BiH imenovan za poziciju zamjenika glavne tužiteljice Tužilaštva BiH, položio je jučer svečanu zakletvu u VSTV-u BiH pred predsjedavajućom VSTV-a BiH Sanelom Gorušanović-Butigan, a svečanosti je prisustvovala i glavna tužiteljica Gordana Tadić.

On će 15. januara stupi na novu dužnost.

VSTV BiH je na vanrednoj sjednici održanoj 29. decembra 2020. godine imenovao Šuškića na poziciju zamjenika glavnog tužitelja, nakon što je u novembru 2019. godine raspisan konkurs za tu poziciju.

Šuškić je rođen 1954. u Šipovu, gdje je završio osnovnu školu, a gimnaziju u Jajcu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1979., a pravosudni ispit je položio 1993. godine. 

Doktorski studij završio je na Sveučilištu u Mostaru. 

Tužilačkim poslom počeo se baviti 1995. u općinskom, odnosno u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu. U Posebnom odjelu za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH radi od 2005. godine.

Od 1. jula 2013. godine rukovodi Odsjekom za privredni kriminal u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, a od aprila 2017. godine je i zamjenik tog, Posebnog odjela.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na