REAKCIJE

Predsjedništvo SBB-a isključilo Azema Cviku zbog podrške većini na čelu sa SDA u Novom Gradu Sarajevo

Odluka gospodina Cvike da podrži većinu na čelu sa SDA je utoliko teža što je njegov glas bio odlučujući da SDA zadrži većinu u tom Općinskom vijeću, saopćeno iz SBB-a

F. Mustafić
  • Azem Cviko isključen iz SBB-a

    Azem Cviko isključen iz SBB-a

    Foto: Avaz


Predsjedništvo SBB-a održalo je danas sjednicu u Sarajevu i donijelo više mjera i zaključaka o reorganizaciji stranke nakon završenih Lokalnih izbora 2020. godine.

Predsjedništvo je jednoglasno donijelo Odluku o isključivanju Azema Cvike, vijećnika u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo, iz članstva SBB-a. Odluka gospodina Cvike da podrži većinu na čelu sa SDA je utoliko teža što je njegov glas bio odlučujući da SDA zadrži većinu u tom Općinskom vijeću.

Rukovodstvo Saveza za bolju budućnost BiH je još prilikom podnošenja ostavke Fahrudina Radončića na mjesto ministra sigurnosti BiH, donijelo Odluku o prestanku koaliranja sa SDA na svim nivoima. Jedini je izuzetak Vlada FBiH u tehničkom mandatu, gdje nije moguće povući ministre SBB-a, jer bi to značilo da Vladu FBiH praktično može preuzeti HDZ BiH.

Predsjedništvo SBB-a i ovoga puta poziva SDA i HDZ BiH da što prije formiraju novu Vladu FBiH, u kojoj neće biti ministara iz SBB-a.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na