SAOPĆENJE

Mtel: Neka Sport klub objavi poslovnu prepisku o nastavku saradnje sa Mtelom

Kompanija Mtel je primorana da još jednom demantira tendenciozne i netačne navode iz Telemacha i United grupe

Saopćenje Mtela. Mtel

Fu. M.

14.1.2021

Kompanija Mtel je primorana da još jednom demantira tendenciozne i netačne navode iz Telemacha i United grupe:

Nije tačno da je Sport klub ponuđen Mtelu po istim uslovima, budući da je dotadašnja cijena dodatno uslovljena obaveznom kupovinom prava emitovanja Sport klub kanala, ne samo od strane kompanije Mtel, nego i svih povezanih društava Mtel grupe, što je nedvosmisleno nepovoljnije.

Posebno napominjemo da uslovljavanje obaveznom kupovinom prava emitovanja od strane svih Mtelovih povezanih društava je nezakonito i biće predmet postupaka pred nadležnim organima.

Na zahtjev kompanije Mtel da se dostavi komercijalno prihvatljiva ponuda koja se odnosi samo na Mtel, druga strana je reagovala nedostavljanjem ponude i zahtjevom za ukidanjem Sport klub kanala.

U cilju transparentnog i tačnog  informisanja javnosti, kompanija Mtel daje saglasnost Sport klub d.o.o. Sarajevo da javno objavi povjerljivu poslovnu prepisku dostavljenu uz ponudu, iz koje će se jasno vidjeti da plasira neistine.

Također, neka Telemach objasni svojim korisnicima zašto nema kanale Arena sporta u svojoj ponudi, a ne da krivicu prebacuje na Mtel.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.