ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Dodik poručio: Ako Ukrajinci dokažu da su tražili ikonu prije nego sam je poklonio Lavrovu, vratit ću je

Primjer za to je ikona u vezi sa kojom se neprekidno vodi cijela haranga, iako je ne potražuje Ukrajina, kazao je Dodik

N. Aj. / Srna
  • Dodik govorio o ikoni koju je poklonio ruskom ministru vanjskih poslova

    Dodik govorio o ikoni koju je poklonio ruskom ministru vanjskih poslova

    Foto: Avaz


Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, kazao je za Srnu da je situacija u pravosuđu BiH katastrofalna i da bi pojedinci bili zadovoljni kada bi nekoliko funkcionera iz RS bilo osuđeno na višegodišnje zatvorske kazne.

Nema podataka

  - Primjer za to je ikona u vezi sa kojom se neprekidno vodi cijela haranga, iako je ne potražuje Ukrajina. Postoji izjava iz Agencije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koja je nadležna za saradnju sa Interpolom, da Interpol nema podataka o potraživanju ikone. Međutim, nekima uopšte ovo nije važno, i ostali su nijemi na priču kada je Fahrudin Radončić rekao da je ambasador BiH u Pakistanu izdao više od 3.000 lažnih viza kako bi ljudi mogli ući u BiH, a među njima je bilo i sigurnosno opasnih - kazao je Dodik.

To dovoljno govori

Rekao je da iz Ukrajine nikada nije dobio odgovor da li traže ikonu, niti su dostavljeni bilo kakvi podaci vezi sa njom.

- Ukoliko Ukrajina dokaže da je tražila ikonu prije datuma kada sam imao sastanak sa ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejom Lavrovom, prihvatit ću da je predamo. Međutim, ovdje je samo važno da budem napadnut, isto kao i Dragan Čović, lider HDZ-a, i njegovi saradnici. Sve to dovoljno govori o pravosuđu u BiH - kazao je Dodik.

Više o temi Milorad Dodik

KOMENTAR DANA
Privatna prćija RS
IZOSTANAK ČESTITKE
Dodikov savjetnik odgovorio Abazoviću
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na