PREKRŠEN STATUT

Raskol u tuzlanskoj SDA: Klub vijećnika pobunio se zbog samovolje Salke Zildžića

Vijećnici SDA ostali su iznenađeni kada se Rifatbegović predstavio predsjednikom Kluba vijećnika SDA s obzirom na to da ga za predsjednika nisu izabrali oni koji su za to ovlašteni

Zildžić: Na čelu Gradskog vijeća SDA. Arhiv

A. J. / PRESS

14.1.2021

Četiri od pet vijećnika SDA u Gradskom vijeću Grada Tuzla usprotivilo se samovolji predsjednika Gradskog vijeća SDA Tuzla Salke Zildžića, a koji je bez ikakvih konsultacija s izabranim vijećnicima odlučio da postavi sebi najbližeg vijećnika za predsjednika Kluba SDA u Gradskom vijeću Tuzla, piše PRESS.


Iako je Statutom SDA, u članu 135. predviđeno da izabrani vijećnici glasanjem između sebe biraju predsjednika Kluba vijećnika, predsjednik Gradskog odbora SDA Tuzla Salko Zildžić je kršeći Statut SDA i zanemarajući volju izabranih članova Gradskog vijeća ispred Gradskog odbora SDA, za predstavnika vijećinika postavio Zijaha Rifatbegovća.


Rifatbegović je danas svojim ponašanjem na sjednici Gradskog vijeća Tuzla pokazao zbog čega eminentni i ugledni građani Tuzle napuštaju SDA i zbog čega je SDA vječito u opoziciji u ovom gradu, navodi ovaj portal.


Vijećnici SDA ostali su iznenađeni kada se Rifatbegović predstavio predsjednikom Kluba vijećnika SDA s obzirom na to da ga za predsjednika nisu izabrali oni koji su ovlašteni da ga izaberu – vijećnici SDA – već Salko Zildžić.



Vjećnici pisali Zildžiću. PRESS

Četiri od pet vijećnika koliko SDA ima u Gradskom vijeću Tuzla pismeno su informisala Zildžića da nisu saglasni s tim da Rifatbegović bude predsjednik Kluba SDA.

Njihov dopis, a koji objavio PRESS, Zildžić je u potpunosti ignorirao.


Vijećnik Tuzlanske alternative Mensur Alić danas je najavio kako će inistirati na dostavljanju imovinskih kartona izabranih vijećnika i dokazivanju porijekla njihove imovine.


Ova inicijativa uvrijedila je Zijaha Rifatbegovića, a s pravom se postavlja pitanje i zbog čega, piše PRESS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.