REAKCIJA IZ MINISTARSTVA

Uroš Kandić za „Avaz“: Podnijeli smo krivičnu prijavu zbog dukseva „Nož, žica“

Tržišna inspekcija zabranila je preduzeću "011 Shop" iz Beograda promet i oglašavanje svih proizvoda sa natpisom "Nož, žica"

F. Mandal

Kandić: Izazivanje nacionalne, vjerske i rasne mržnje

Foto: Avaz


Državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije, Uroš Kandić, u izjavi za „Avaz“ potvrdio je da je Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal danas podnijeta krivična prijava protiv preduzeća „011 Shop“ zbog oglašavanja proizvoda koji podstiču na izazivanje nacionalne, vjerske i rasne mržnje. 

- Tržišna inspekcija zabranila je preduzeću "011 Shop" iz Beograda promet i oglašavanje svih proizvoda sa natpisom "Nož, žica", koji nedvosmisleno pozivaju na izazivanje nacionalne i vjerske mržnje, kaže Kandić.

  • Zabranjena prodaja

    Zabranjena prodaja

    Foto: Avaz


Prema njegovim riječima, „reklamiranje i prodaja ovakvih proizvoda ne samo da predstavljaju kršenje zakona o oglašavanju i krivičnog zakonika, već su u direktnoj suprotnosti sa Ustavom Srbije, jer podstiču izazivanje nacionalne, vjerske i rasne mržnje, što je izričito zabranjeno". 

- Na ovaj način direktno se narušavaju temelji društva, pojašnjava Kandić, koji je i generalni sekretar SDP-a Rasima Ljajića.

Beogradska prodavnica „011shop“ poslije žestokih reakcija javnosti u regionu, povukla je objavu uz izvinjenje.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na