SKUPŠTINA TK

Pala Vlada Tuzlanskog kantona, premijer Denijal Tulumović podnio ostavku

Njegova ostavka uslijedila je nakon što su predsjedavajući Skupštine TK Žarko Vujović i dopredsjedavajući Boris Krešić također učinili isto

Denijal Tulumović. Agencije

Piše: F. Mustafić

15.1.2021

Predsjednik Vlade Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović podnio je ostavku na ovu funkciju.

Ostavku su podnijeli o stali članovi Vlade.

Njegova ostavka uslijedila je nakon što su predsjedavajući Skupštine TK Žarko Vujović i dopredsjedavajući Boris Krešić također učinili isto.

Podsjećamo, nedugo nakon početka današnje sjednice zastupnik SDP-a Dževad Hadžić zatražio je dopunjavanje dnevnog reda pojedinačnom smjenom ministara te u konačnici i premijera Tuzlanskog kantona.


Tulumović je prije nego što je saopćio da podnosi ostavku, za skupštinom govornicom govorio o radu svoje Vlade. Ocijenio je da je dosadašnja Vlada TK radila uspješno.


- Kao ostvaren čovjek koji je napustio ugodne klupe federalnog parlamenta i zamijenio je užarenom foteljom premijera podnosim neopozivu ostavku na mjesto premijera. Želio bih se zahvaliti svim ministrima koji su zajedno sa mnom obavljali časnu, odgovornu i tešku dužnost. Posebno se zahvaljujem predsjedniku skupštine Žarku Vujoviću. Kao premijer nisam bio zadovoljan od početka rada vlade jer nije imala ministra iz reda Hrvata - kazao je Tulumović.


Podsjetimo, prije nekoliko dana ostavke su podnijeli ministri iz Saveza za bolju budućnsot BiH (SBB). Riječ je o ministru prostornog uređenja i zaštite okolice Elviru Rožnjakoviću i Edinu Buševcu, ministru trgovine, turizma i saobraćaja čije su ostavke upućene u skupštinsku proceduru


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.