REAKCIJE

Prašović-Gadžo: Radončić i Dačić su još 2013. godine potpisali ugovor o readmisiji

Gospodo iz Granične policije BiH, ugovor između BiH i Srbije o readmisiji je blagovremeno potpisan i izvolite ga primjenjivati, navela je Prašović-Gadžo

A. Jamaković

15.1.2021

Prašović - Gadžo: Radončić i Dačić su potpisali Ugovor između BiH i Srbije o readmisiji. Avaz

Zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i generalna sekretarka Saveza za bolju budućnost Sanela Prašović-Gadžo oglasila se na Facebooku povodom izjava Svevlada Hoffmana iz Granične policije BiH o tome ima li Bosna i Hercegovina potpisani ugovor o readmisiji sa Republikom Srbijom te smatra da o tome ne treba više polemizirati.

-  U prilog tome objavljujem fotografiju kada su tadašnji ministri sigurnosti BiH Fahrudin Radončić i premijer i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Ivica Dačić isti potpisali. Inače, do razgovora o ovoj temi na sjednici je došlo jer je gosp. Hoffman tvrdio da BiH nema Ugovor sa Srbijom o readmisiji već samo stari sa bivšom državom Srbijom i Crnom Gorom.


Faksimil medijskih tekstova kada je sporazum potpisan. Printscreen

Kao članica Komisije za sigurnost PD Parlamenta FBiH dajem podršku aktivnostima i budućem jačanju Granične policije BiH, ali istinu stavljam ispred svega - navela je Prašović-Gadžo te poručila:

- Ugovor između BiH i Srbije o readmisiji je blagovremeno potpisan i izvolite ga primjenjivati.

PODŠKA GRANIČNOJ POLICIJI, ALI I ČINJENICAMA Povodom objavljenih izjava gospodina Svevlada Hoffmana iz Granicne...

Objavljuje Sanela Prašović GadžoPetak, 15. siječnja 2021.
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.