VREMENSKA PROGNOZA

I danas minusi u Bosni, u Hercegovini se očekuje bura

Jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3 stepena, na krajnjem jugu zemlje do 0 stepeni

A. Ka.

Hladno i u narednim danima

Foto: Ilustracija


U Bosni danas pretežno oblačno, povremeno sa slabim snijegom. U Hercegovini pretežno sunčano.  

Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera, a u Hercegovini bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3 stepena, na krajnjem jugu zemlje do 0 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i 0 stepeni, na jugu zemlje od 3 do 6 stepeni.

U nedjelju u Bosni oblačno sa slabim snijegom. U Hercegovini sunčanije prije podne, naoblačenje u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5 stepeni, na krajnjem jugu od -4 do -1 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i -1 stepen, na jugu zemlje do 4 stepena.

U ponedjeljak u Bosni se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Lokalno povremeno može padati slab snijeg. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5 stepeni, na krajnjem jugu zemlje od -4 do -1 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i -1 stepen, na jugu zemlje od 2 do 5 stepeni.

Više o temi Bosna i Hercegovina

I JUTROS HAOS NA CESTAMA
Ovo su danas najopasniji putni pravci u BiH
NA VRH

Podijeli članak na