SNIJEG PRAVI PROBLEME

Ovo su putevi u BiH koje biste danas trebali izbjeći

Vozače molimo za maksimalno opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu, poručili su iz BIHAMK-a

Snijeg u planinskim predjelima. Ilustracija

A. Ka.

16.1.2021

Ugaženog snijega i danas ima na dionicama u višim predjelima u Bosni Hercegovini, što ponovo stvara probleme vozačima. 

Iz BIHAMK-a su potvrdili da se izdvajaju putevi Posušje - Jablanica, Ključ - Bosanski Petrovac, Livno – Glamoč - Mlinište i Semizovac - Olovo. Na putevima u nižim predjelima saobraća se po pretežno mokrom kolovozu.

- Na području jugozapadne Bosne skrećemo pažnju na povremeno jake udare vjetra. Zbog niskih temperatura moguća je poledica na svim putnim pravcima. Ekipe putne službe su na terenu i intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno. Vozače molimo za maksimalno opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice - Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Vitez - Travnik, Stupari - Živinice, Živinice - Banovići, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Gromiljak - Blažuj i Šuica - Tomislavgrad.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.