PREDJEDNIK SBB-A

Radončić: Moju biografiju poštuju čak i veliki neistomišljenici

Zato dugogodišnji naporan novinarski, neimarski i politički rad i rezultate koje poštuju čak i moji ljuti ideološki protivnici, ne mogu pobrisati falsifikatori vlastitih diploma

A. Ka.

Fahrudin Radončić

Foto: Avaz


Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost, oglasio se na svom Facebook profilu. 

Njegov status prenosimo u cjelosti.

- Danas su mi suradnici poslali video isječak emisije “Ćirilica”, jednog od najpoznatijih novinara Srbije Milomira Marića.

Zaista je neobično da moju predratnu profesionalnu biografiju poštuju čak i moji višedecenijski neistomišljenici iz Beograda.

To se vidi i iz Marićevog nabrajanja mojih predratnih funkcija i velikog novinarskog rejtinga (iako nisam bio “predsjednik omladine CG”, već član Predsjedništva).

Ipak, iako sve znaju kao i kontroverzni Marić, propagandni i obavještajni centri vladajuće dinastije već godinama pokušavaju da, bez lažne skromnosti, jednu moćnu biografiju - da se ne govori šta tek znači, primjerice, osnivanje najvećeg medijskog koncerna u BiH “Avaza” (20. oktobra 1991. godine u Sarajevu) ili poslijeratna izgradnja arhitektonskih djela koja krase našu zemlju i region - stupidnim uvredama najgore vrste, pretvore u nešto što su u biti oni sami - persone bez ikakve osobne profesionalne biografije ili još gore, biografije pune nelegalnosti, smutnje i radikalizma.

Zato dugogodišnji naporan novinarski, neimarski i politički rad i rezultate koje poštuju čak i moji ljuti ideološki protivnici, ne mogu pobrisati falsifikatori vlastitih diploma, njihovi opskurni nalogodavci i srebroljubivi medijski izvršioci – stoji u objavi Radončića.

NA VRH

Podijeli članak na