STANJE NA PUTEVIMA

Saznajte na kojim putnim pravcima su u toku radovi

Zbog niskih temperatura moguća je poledica na svim putnim pravcima

A. Ka.

Na terenu putne službe

Foto: Ilustracija


Prema prikupljenim podacima ovoga jutra saobraća se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu u BiH, a u višim predjelima kolovoz je mjestimično zasniježen.  

Zbog niskih temperatura moguća je poledica na svim putnim pravcima. Ekipe putne službe su na terenu i intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres - Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice - Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Vitez – Travnik, Stupari - Živinice, Živinice - Banovići, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Gromiljak - Blažuj i Šuica - Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Više o temi Bosna i Hercegovina

SNIJEG PRAVI PROBLEME
Ovo su putevi u BiH koje biste danas trebali izbjeći
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na