KO SDP SARAJEVO

Adnan Šteta najizgledniji kandidat da naslijedi Damira Mašića

Iz SDP-a potvrđeno da je Damir Mašić podnio ostavku na mjesto predsjednika Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo

Adnan Šteta i Damir Mašić. Avaz

Piše: F. Karalić

17.1.2021

Adnan Šteta najizgledni je kandidat da naslijedi Damira Mašića na mjestu predsjednika Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo.

Mašić se, kako nam je potvrđeno iz SDP-a, povukao s mjesta predsjednika KO stranke, a ostavku je podnio još prije izbora.


Nikšić ga zamolio da prolongira odluku

No, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić ga je zamolio da se povlačenje prolongira nakon izbora, a potom i nakon formiranja nove Vlade Kantona Sarajevo.

Iako u SDP-u još ne žele izlaziti u javnost sa zvaničnim kandidatima za predsjednika KO, saznajemo da je sasvim izvjesno da će to biti aktuelni ministar saobraćaja u Vladi KS.


Mašić: Ostavku podnio prije izbora. Arhiv

Inače, Nikšić se oglasio i na svom Facebook profilu.

-Moram reći da smo shvatili poruku građana koju su nam poslali i sigurno je da ćemo reagirati na njihovo nezadovoljstvo bilo da mijenjamo ljude ili politiku u tim sredinama ili oboje. Naročito se to odnosi na gradove sa velikim brojem birača poput Sarajeva, Bihaća, Zenice, Travnika.


Kadrovska osvježenja i imenovanja povjereništava

Te sredine će biti pod našom posebnom pažnjom i sigurno je da će u pojedinim organizacijama doći do raspuštanja organa, kadrovskih osvježenja i imenovanja povjereništava – napisao je Nikšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.