PRENOSIMO

Logika Naše stranke: Enisa Spahić je "izdala stranku" i njeno povjerenje, Damir Arnaut je "kadrovsko osvježenje"

Naša stranka, primjera radi, nije imala nikakav problem da u svoje redove prihvati Damira Arnauta, čija je izdaja stranke i ukazanog povjerenja mnogo teža u odnosu na onu koju fakturišu vijećnici Enisi Spahić

Dvostruki aršini u Našoj stranci. Faktor

Faktor

17.1.2021

Općinski odbor Naše stranke Novi Grad Sarajevo ponudio je danas tumačenje ranije objavljene fotografije, na kojoj su lice svoje bivše članice Enise Spahić prekrili krvavom rukom, piše Faktor.


Taj potez je javnost uglavnom protumačila kao neprimjeren, a neki su u tome prepoznali i prijetnju upućenu sada već bivšoj vijećnici Naše stranke u Općinskom vijeću Novi Grad.


- Tumačenje je jednostavno, radi se o ruci vijećnice izabrane glasovima ljudi koji su željeli promjene u našoj općini, ruci koja je netom nakon izbora, iskoristivši Našu stranku i ljude koji u njenu ideju vjeruju, ukazano povjerenje iskoristila da zadovolji načelnikove, a dokazat će se i svoje interese. Ta ruka predstavlja tešku obmanu i prevaru ličnih, a još važnije kolektivnih principa, zbog čega smo se još jednom dužni ispričati svima koji su glasali za dotičnu – navodi se.


Vrlo je zanimljivo da Naša stranka nema jedinstven stav prema onima koji "iskoriste stranku" i ukazano povjerenje na način da nakon izbora promijene stranački dres, zadržavši mandat kojeg su dobili zahvaljujući stranci koju su napustili.


Naša stranka, primjera radi, nije imala nikakav problem da u svoje redove prihvati Damira Arnauta, čija je izdaja stranke i ukazanog povjerenja mnogo teža u odnosu na onu koju fakturišu vijećnici Enisi Spahić.


Ta težina se ne ogleda samo u činjenici da je Arnaut zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, što je mnogo značajnija i unosnija funkcija u odnosu na općinskog vijećnika, već i u činjenici da Arnaut mandat nije dobio na osnovu glasova koje je prikupio direktno na izborima već na osnovu kompezacijske liste SBB-a.


Tako je Arnaut sa sobom u Našu stranku ponio mandat koji je zapravo pripao SBB-u kao stranci, a on lično je osvojio zanemariv broj preferencijalnih glasova.


Pitanje koje se nameće jeste da li bi Naša stranka prihvatila objašnjenje koje je ponudila u ovom slučaju da je SBB objavio fotografiju Damira Arnauta sa krvavom rukom preko njegovog lica, ili bi pokrenula hajku tumačeći taj potez kao direktnu prijetnju, svojstvenu mafijaškim organizacijama?


Kada je Arnaut u pitanju, iz Naše stranke nismo imali priliku slušati tumačenja prema kojima je on "iskoristio SBB" i povjerenje te stranke. Istini za volju, Arnautu se ne može fakturisati odgovornost za izdaju povjerenja građana, s obzirom da on to povjerenje nije ni dobio.


- Javnost je upoznata koliko je gospodin Arnaut vrstan u svojoj primarnoj struci, pravu, ali i politici, što predstavlja značajno kadrovsko osnaženje za Našu stranku s kojim će biti lakše ostvariti sve za šta se zalažemo – izjavio je nakon Arnautovog transfera predsjednik Naše stranke Predrag Kojović, piše Faktor.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.