REAKCIJE

Jasmila Žbanić uputila riječi podrške glumici Mileni Radulović: Ovim činom pomogla si stotinama žena

Ove inteligentne žene znaju da im sada slijedi pokušaj degradiranja od gomile nasilnika koji se od predatora razlikuju samo po tome što nisu registrovani ili nisu bili u prilici da urade isto, a voljeli bi da jesu

Piše: E. T.

17.1.2021

Jasmila Žbanić i Milena Radulović. Avaz

Nakon što je Milena Radulović, mlada srbijanska glumica, otkrila da ju je silova Miroslav Aleksić, dok je imala 17 godina u njegovoj privatnoj školi, riječi pofrške uputila je i bh. rediteljica Jasmila Žbanić. 

- Milena Radulović i njene kolegice napravile su revoluciju u našoj nasilničkoj kulturi. Ne samo da su prevladale sve patrijarhalne barijere, nego su odlučile da idu protiv kompletnog establišmenta (reditelj o kojem je riječ, a čije ime nije vrijedno pomena, je čovjek koji je režirao svadbu Arkana i Cece). 

Ove inteligentne žene znaju da im sada slijedi pokušaj degradiranja od gomile nasilnika koji se od predatora razlikuju samo po tome što nisu registrovani ili nisu bili u prilici da urade isto, a voljeli bi da jesu. Milena je ovim činom pomogla stotinama žena koje zbog pritiska sredine i moćnika nisu mogle promijeniti stvari. Započela je lavinu poslije koje naša regija i naš posao više nikada neće izgledati isto. Hvala ti Milena. Hvala tvojim kolegicama. Divim se vašoj hrabrosti. Velika podrška - napisala je Jasmila Žbanić. 

Milena Radulović i njene kolegice napravile su revoluciju u našoj nasilničkoj kulturi. Ne samo da su prevladale sve...

Objavljuje Jasmila ZbanicNedjelja, 17. siječnja 2021.
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.