EKSKLUZIVNO

"Avaz" otkriva: Ko je čovjek koji želi investirati u Želju i šta nudi

O njegovom pismu namjera raspravljat će se na predstojećoj Skupštini

Nermin Demirović
  • Hoće li Željo dobiti investitore

    Hoće li Željo dobiti investitore

    Foto: Avaz


Skupština Fudbalskog kluba Željezničar održat će se 23. januara u Konjicu, a članovima Skupštine već su stigli materijali. Klub će na ovoj sjednici trebati novo vodstvo, ali će se raspravljati o nečemu što bi, ukoliko sve bude u najboljem redu, moglo odrediti budućnost popularnog bh. kluba.

Naime, u materijalima je stiglo i pismo namjere Samira Cerića, kako je rečeno, poduzetnika iz BiH koji tridesetak godina živi i radi u Londonu.

- Kao biznismen čija je dosadašnja karijera vezana za bavljenje investicijama u raznim oblastima, a posljednjih godina i za projekte u oblasti sporta (između ostalog, inicirao je kandidaturu Sarajeva za održavanje utrke Formule E), gospodin Cerić je u pismu izložio ambiciozni plan strateške saradnje i pomoći FK Željezničar jer je skupa sa svojim saradnicima prepoznao sportski, poslovni i marketinški potencijal koji FK Željezničar Sarajevo donosi svojom historijom, tradicijom i brojem navijača. Ova inicijativa i prijedlozi gospodina Cerića bit će razmatrani na sjednici Skupštine - napisano je iz kluba članovima Skupštine.

"Avaz" ekskluzivno donosi plan koji je Cerić ponudio Skupštini.

Više o temi FK Željezničar

NA VRH

Podijeli članak na