EKSKLUZIVNO

"Avaz" otkriva: Ko je čovjek koji želi investirati u Želju i šta nudi

O njegovom pismu namjera raspravljat će se na predstojećoj Skupštini

Nermin Demirović

18.1.2021

Hoće li Željo dobiti investitore. Avaz

Skupština Fudbalskog kluba Željezničar održat će se 23. januara u Konjicu, a članovima Skupštine već su stigli materijali. Klub će na ovoj sjednici trebati novo vodstvo, ali će se raspravljati o nečemu što bi, ukoliko sve bude u najboljem redu, moglo odrediti budućnost popularnog bh. kluba.


Fasimil Cerićevog plana - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Naime, u materijalima je stiglo i pismo namjere Samira Cerića, kako je rečeno, poduzetnika iz BiH koji tridesetak godina živi i radi u Londonu.

- Kao biznismen čija je dosadašnja karijera vezana za bavljenje investicijama u raznim oblastima, a posljednjih godina i za projekte u oblasti sporta (između ostalog, inicirao je kandidaturu Sarajeva za održavanje utrke Formule E), gospodin Cerić je u pismu izložio ambiciozni plan strateške saradnje i pomoći FK Željezničar jer je skupa sa svojim saradnicima prepoznao sportski, poslovni i marketinški potencijal koji FK Željezničar Sarajevo donosi svojom historijom, tradicijom i brojem navijača. Ova inicijativa i prijedlozi gospodina Cerića bit će razmatrani na sjednici Skupštine - napisano je iz kluba članovima Skupštine.

"Avaz" ekskluzivno donosi plan koji je Cerić ponudio Skupštini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.