REAKCIJE

Karamehmedović naložio Medić da sadržaje Redakcije dokumentarno dramskog programa vrati u program BH Radija 1

Od urednika dokumentarno dramskog programa BH Radija 1 Miralema Ovčine zatraženo je da sačini Plan realiziranja i emitiranja programskih sadržaja redakcije za dokumentarno dramski program, saopćeno je

A. Jamaković
  • Karamehmedović i Medić: Nije suspendirana Redakcija dramskog i dokumentarnog programa BH Radija 1

    Karamehmedović i Medić: Nije suspendirana Redakcija dramskog i dokumentarnog programa BH Radija 1

    Foto: Arhiv


BHRT nastoji da ispoštuje sve obaveze prema javnosti u skladu sa Zakonima o javnom RTV sistemu i Servisu BiH kao i Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH, vezane za proizvodnju i emitiranje premijernih i repriznih programskih sadržaja, saopćeno je iz Ureda generalnog direktora BHRT-a Belmina Karamehmedovića.

Napraviti plan emitiranja programskih sadržaja

- Zbog preciziranja u planu programa BH Radija 1 šta je premijerni, a šta reprizni sadržaj, direktorica BH Radija 1 Pejka Medić odlučila je da umjesto nekoliko puta emitiranog repriznog sadržaja Redakcije dokumentarno dramskog programa BH Radija 1 taj programski prostor popuni drugim sadržajima - navodi se u saopćenju.

Dodaju da je s obzirom na tu odluku menadžmenta BH Radija 1, generalni direktor Karamehmedović izdao nalog kojim traži od direktorice Medić da programske sadržaje koje producira/koproducira Redakcija dokumentarno dramskog programa BH Radija 1 odmah vrati u programsku shemu BH Radija 1 u cilju njihovog emitiranja premijerno ili reprizno, da bi se ispoštovali pozitivni zakonski propisi, propisi Regulatorne agencije za komunikacije BiH i opći akti BHRT-a.

- Od urednika dokumentarno dramskog programa BH Radija 1 Miralema Ovčine zatraženo je da sačini Plan realiziranja i emitiranja programskih sadržaja redakcije za dokumentarno dramski program BH Radija 1 i isti odmah dostavi direktoru Sektora BH Radija 1 - saopćeno je iz BHRT-a.

Navode da je Karamehmedović zatražio je od menadžmenta BH Radija 1 da odmah sačini i dostavi prijedlog Odluke u pisanoj formi o načinu na koji sve cjeline/programi koji čine Sektor BH Radija 1 najavljuju programske sadržaje za emitiranje u programu BH Radija 1 u cilju formaliziranja iste, a najkasnije do 29. januara 2021.

Ostavka Topčića

- Odbacujemo navode pojedinih medija da je suspendirana Redakcija dramskog i dokumentarnog programa BH Radija 1. Uposlenici BHRT-a imaju punu podršku menadžmenta za sve aktivnosti oko produkcije projekata važnih kako za javnost BiH, pa tako i za BHRT. Također, osuđujemo svaki oblik napada na uposlenike BHRT-a - saopćeno je.

Prethodno je književnik Zlatko Topčić na Twitteru objavio da je zbog nedostatka sjednica Programskog vijeća BHRT-a, ali i ukidanja dokumentarnog i dramskog programa BH Radija 1 podnio ostavku u Programskom vijeću BHRT-a.

Više o temi BHRT

FINANSIJSKI PROBLEMI
BiH ni sljedeće godine neće učestvovati na Eurosongu
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na