FACEBOOK

Pokrenuta grupa "Nisam tražila", preplavljena mučnim pričama seksualnog uznemiravanja

Radulović je kazala kako ju je Aleksić prvi put silovao u novembru 2012. godine, kada je imala 17, a on 61 godinu

Stranica posvećena svim ženama koje su iskusile bilo kakav čin seksualnog uznemiravanja. Avaz

A. Č.

19.1.2021

Ovih dana javnost je šokirala mučna ispovijest 26-godišnje beogradske glumice Milene Radulović. 

Ona i još nekoliko djevojaka prijavile su da ih je Miroslav Mika Aleksić, vlasnik škole glume i poznati srbijanski redatelj, scenarist silovao i seksualno uznemiravao. 

Radulović je kazala kako ju je Aleksić prvi put silovao u novembru 2012. godine, kada je imala 17, a on 61 godinu, a koji je radi niz ozbiljnih optužbi prije nekoliko dana i priveden.

"Kao glumica, doživjela sam više puta verbalno seksualno zlostavljanje, pa i dodire, disanja za vrat, odvratna pipkanja....

Objavljuje Nisam tražilaUtorak, 19. siječnja 2021.

Kako bi pomogle drugima koje su se našle u ovoj stravičnoj situaciji, četiri Sarajke, inače kolegice i bivše studentice na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu: Ana Tikvić, Nadine Mičić, Matea Mavrak i Asja Krsmanović pokrenule su Facebook grupu "Nisam tražila" koja je od otvorenja preplavljena gomilom zastrašujućih svjedočanstava žena.

Kako stoji na stranici "Nisam tražila", ona je posvećena svim ženama koje su iskusile bilo kakav čin seksualnog uznemiravanja zbog toga što se bave javnim poslovima, a nisu još uvijek spremne da o tome govore u svoje ime.

“Nedavno sam radila na jednom projektu i prvi dan sam rekla: "Ne želim da se skidam i da igram gola, ako Vam je to...

Objavljuje Nisam tražilaPonedjeljak, 18. siječnja 2021.

Osnivačice tim kanalom pozivaju sve žene da s njima anonimno podijele svoja iskustva kako bi skrenule pažnju na ono što su proživjele, ili još uvijek proživljavaju i tako promijenile atmosferu u društvu u kojem je bilo kakav oblik nasilja prema ženama prešutno odobravan, podržavan i potaknut predrasudom da je u tim profesijama takvo ponašanje prihvatljivo. 

- Ako sam glumica, spisateljica, glazbenica, novinarka ili na bilo kakav drugi način javno eksponirana žena, ne znači da sam to tražila! - poručuju ove hrabre i snažne žene koje su se odlučile suprotstaviti svojim predatorima, ispričati svoje traume i pritom poručile #NisiSama.

"Prepoznajući sve svoje kolegice u ovim postovima kao i onoga o kome govore, želim se pridružiti. Došla sam iz druge...

Objavljuje Nisam tražilaPonedjeljak, 18. siječnja 2021.

Sinoć se i Akademija scenskih umjetnosti u Sarajevu oglasila, pozvavši sve bivše i sadašnje studente da prijave slučajeve seksualnog uznemiravanja.

Hvala na brzoj reakciji i nadamo se da će se sa studentima koji istupe postupati shodno svim pravilima i bez diskriminacije. Ako želimo da ova akcija urodi plodom, prijavimo nasilje - naveli su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.