ČLAN BH. PREDSJEDNIŠTVA

Džaferović čestitao predsjedniku SAD Džo Bajdenu preuzimanje dužnosti

Potpuno sam siguran da ćete svojim iskustvom i demokratskim kapacitetom uspješno prevazići sve izazove, napisao Džaferović

Fena

Šefik Džaferović

Foto: Avaz


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao predsjedniku SAD Džo Bajdenu (Joe Biden).

- Poštovani predsjedniče Biden, od srca Vam čestitam polaganje zakletve i zvanično preuzimanje dužnosti predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Potpuno sam siguran da ćete svojim iskustvom, demokratskim kapacitetom i politikom koja promovira slobodu, jednakost i poštivanje ljudskog dostojanstva, uspješno prevazići sve izazove s kojima se susreće američka nacija.

Vaše nadahnuto obraćanje na inauguraciji ulijeva nadu ne samo velikoj američkoj naciji, nego i svim dobronamjernim ljudima diljem svijeta da je pred nama period globalne stabilizacije, razumijevanja i obnove multilateralizma kao mehanizma koji garantira napredak cijelog svijeta.

Cijeneći Vas kao velikog prijatelja moje zemlje, siguran sam da će tokom Vašeg mandata prijateljski i partnerski odnosi Bosne i Hercegovine i SAD biti dodatno osnaženi u obostranom interesu.

Molim Vas da moje čestitke prenesete i Vašoj potpredsjednici Kamali Harris. Neka Vam Dragi Bog pomogne u Vašoj misiji - napisao je Džaferović u čestitki.

Više o temi Joe Biden

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na