ČESTITAO BAJDENU

Komšić: Ojačat ćemo savezništvo u izgradnji građanske BiH

Napravit ćemo dodatne napore kako bi se odnosi između naše dvije zemlje jačali, naveo je Komšić

Komšić: Prevazići sve izazove koji Vas čekaju. Arhiv

A. J. / Fena

20.1.2021

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić čestitao novoizabranom predsjedniku SAD-a Džozefu Bajdenu (Joseph Biden) preuzimanje dužnosti.


-Poštovani predsjedniče Bajden,


Želim Vam prenijeti najiskrenije čestitke, u svoje ime, i uime građana i građanki Bosne i Hercegovine, na preuzimanju dužnosti predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.


S velikom radošću sam primio vijest o Vašoj pobjedi na izborima, a danas se zajedno sa velikim brojem građanki i građana radujem početku Vašeg mandata, u kojem će Amerika, siguran sam, ponovo biti predvodnik pozitivnih promjena na međunarodnoj sceni, a Bosna i Hercegovina imati velikog, dokazanog prijatelja u Bijeloj kući.


Ohrabreni početkom rada Vaše administracije, napravit ćemo dodatne napore kako bi se odnosi između naše dvije zemlje jačali, naše savezništvo učvrstilo, a Bosna i Hercegovina ubrzavala svoj put prema modernoj, građanskoj državi, u kojoj svi imaju jednaka prava bez obzira na svoju vjeru ili etničku pripadnost, po ugledu na Sjedinjenje Američke Države.


Želim Vam mnogo sreće i uspjeha u vašem radu, a poznajući vašu snagu, strpljenje i razumijevanje koje ste uvijek pokazivali drugima, uvjeren sam da ćete prevazići sve izazove koji Vas čekaju - napisao je Komšić u čestitki.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.