AMERIČKI AMBASADOR

Nelson u čestitci predsjedniku SAD podsjetio na Bajdenovu povezanost s BiH

Postoji mnogo toga što treba popraviti i izgraditi, naveo je Nelson

A. J.

Nelson dočekao Bajdena na Minhenskoj konferenciji

Foto: Facebook


Ambasador SAD u BiH Erik Nelson (Eric) čestitao je novom američkom predsjedniku Džou Bajdenu (Joe Biden) i potpredsjednici Kamali Heris (Harris). Naveo je da je Bajden šesti predsjednik SAD kojeg je imao čast upoznati i ugostiti 2009. godine u Minhenu kao američki konzul.

- Tada je sam Bajdena dočekao na Minhenskoj konferenciji o sigurnosti i to je bila njegova prva prekomorska stanica kao potpredsjednika SAD. Danas je predsjednik Bajden potvrdio višedecenijsku podršku saveznicima naglasivši da će i dalje biti snažan i pouzdan partner za mir, napredak i sigurnost - kazao je Nelson.

Podsjetio je na Bajdenovu povezanost sa BiH te da postoji mnogo toga što treba popraviti i izgraditi. Naveo je da je svjestan da je realnost drugačija te da postoje jače sile koje dijele sve ljude.

- Ali ipak nije riječ o novim problemima. Naša zemlja je vodila stalnu borbu između američkog ideala da smo svi stvoreni jednaki i surove ružne stvarnosti da su nas rasizam, nativizam, strah i demonizacija odavno razdvojili. Možemo se odnositi jedni prema drugima dostojanstveno i sa poštovanjem. Možemo udružiti snage, smiriti tenzije. Bez jedinstva nema mira, ostaju samo gorčina i bijes - naveo je Nelson.

Message from #AmbassadorEricNelson @usembassybih : Congratulations to President Biden and Vice President Harris on their...

Objavljuje FilippoadvSrijeda, 20. siječnja 2021.

Više o temi Eric Nelson

AMBASSADOR'S BLOG
Nelson and Field: This is a year for action!
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na