NAKON ODLUKE CIK-A

Pitanje je ko će biti i hoće li HDZ imati kandidata za načelnika Travnika

Na početku sam smatrao da je izbore trebalo prekinuti isti dan jer su samim glasanjem narušeni rezultati i za Općinsko vijeće, kaže Goran Pejaković, HDZ-ov kandidat za načelnika Travnika na lokalnim izborima 2020

Goran Pejaković. D. Pucar

Piše: D. Pucar

21.1.2021

Nakon što je Centralna izborna komisija (CIK) BiH na današnjoj sjednici usvojila odluku o nemogućnosti preuzimanja mandata načelnika Općine Travnik zbog smrti kandidata Mirsada Pece, kojem je potvrđen mandat načelnika, odluka vodi do raspisivanja prijevremenih izbora za načelnika, iz travničkog HDZ-a su, očekivano nezadovoljni. 

- Na početku sam smatrao da je izbore trebalo prekinuti isti dan jer su samim glasanjem narušeni rezultati i za Općinsko vijeće. Što se tiče odluke, očekivana je sa obzirom na sastav CIK-a. Očito su neke trgovine u pitanju, vidimo Uskoplje, Doboj, Srebrenicu, Mostar, puno tih nekih kritičnih situacija i nepravilnosti. Ne znam što se ovoliko čekalo. Ako budu prijevremeni izbori ne znam hoću li ja biti kandidat i hoće li HDZ uopće imati kandidata. Rano je o tome govoriti - rekao je Goran Pejaković, HDZ-ov kandidat za načelnika Travnika na lokalnim izborima 2020.

Tahir Lendo. D. Pucar

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.