ŽESTOKA REAKCIJA

Svetlana Cenić: Treba razmotriti je li Dodik nenormalan, zao ili oboje

Njegove sljedbenice, naravno, aplaudiraju svaki put kad bahato udari na ženu, a cvile kad njih neko pomene i traže zaštitu, napisala je Cenić, između ostalog, na Twitteru

N. Aj.

Cenić: Žestoka reakcija na Twitteru

Foto: Arhiv


Svetlana Cenić, ekonomska analitičarka, oštro je reagirala na Twitteru na napad predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika na članicu Centralne izborne komisije (CIK) BiH Vanju Bjelicu Prutinu za koju je kazao da se predstavlja "predstavnicom srpskog naroda, a udata ili je bila udata za muslimana Bošnjaka”.

- Kad god čujem Dodika kako napada na najbezočniji i najodvratniji, sirovi, bahati način, miješaju mi se osjećanja sreće što sam izdajnik po njegovim iščašenim kriterijima, i gađenja prema njegovim poltroninima i sljedbenicima. Njegove sljedbenice, naravno, aplaudiraju svaki put kad bahato udari na ženu, a cvile kad njih neko pomene i traže zaštitu.

Već pomenuta ministrica, koja se prvo ponosno krstila, a onda izjasnila kao Bošnjakinja zarad funkcije, može u njegovu vladu, ali se etiketa stavlja Vanji Bjelici Prutini.

Sjetimo se na početku mandata iz 2006. kako je hapsio žene pred kamerama, trpao u zatvor i tako glumio mangupa. Ja mu to oprostila nikad nisam. Njegove sljedbenice i partijske gospođe i tada aplaudirale. Sjetimo se vrijeđanja novinarki. O sebi ne bih.

Nego, gdje je ikona, Milorade, i ko ju je ukrao?! - napisala je Cenić u nekoliko objava na Twitteru te je dodala kako "za njega konačno treba razmotriti ocjenu radne sposobnosti i zaviriti je li nenormalan, zao ili oboje".

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na