POKUŠALI HAKOVATI

Kome smeta stranica "Nisam tražila" na kojoj su objavljene šokantne ispovijesti o nasilju

Naš prioritet je sačuvati identitet osoba koje su nam povjerile svoja traumatična iskustva, kazale su kreatorke stranice

Piše: N. Aj.

23.1.2021

Facebook stranica "Nisam tražila". Facebook

Glumica Milena Radulović prije nekoliko dana javno je iznijela optužbe za seksualno nasilje protiv profesora i reditelja Miroslava Aleksića.

Veliki broj pratilaca stranice

Ponukane time, dramaturginja Asja Krsmanović i glumice Ana Tikvić, Nadine Mičić i Matea Mavrak kreirale su Facebook stranicu "Nisam tražila", gdje su djevojke i žene dijelile zastrašujuća iskustva seksualnog nasilja, napastvovanja i mizoginije u svojim branšama javnog djelovanja. 

Stranicu je nakon samo nekoliko dana zapratilo više od trideset hiljada ljudi. 

Neki su, ipak, stranicu označili kao stranicu s lošim sadržajem u nadi da će je banovati, a pokušano je i hakovati privatne Facebook profile osnivačica. Zbog toga je odlučeno da se kreira posebna web stranica "Nisam tražila".

Ne bojte se

- Zbog konstantnih pokušaja hakovanja naših privatnih Facebook profila kako bi pristupili inboxu stranice "Nisam tražila", odlučili smo pokrenuti web "Nisam tražila". Naš prioritet je sačuvati identitet osoba koje su nam povjerile svoja traumatična iskustva. Svi iskazi koji su zasad poslani u naš inbox bit će objavljeni na web stranici te pozivamo osobe koje su proživjele bilo kakav vid sekusualnog nasilja ili uznemiravanja da nam svoje iskaze šalju na e-mail [email protected]. Ne bojte se, vaši iskazi su na sigurnom! Samo hrabro dalje i niste same - poručile su organizatorice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.