ODGOVOR NOVINARA AVAZA

Debevec nije demantirao niti jedan dokaz objavljen u "Avazu“

Ponovo objavljujemo spisak dokaza i fotografija o kojima Debevec nije napisao niti jednu riječ u svom demantu

Miralem Aščić

Debevec i Mehmedagić: Predsjednik Suda ne demantira sastanak s optuženim direktorom OSA-e

Foto: Agencije


Iz neuspjelog demantija predsjednika Suda BiH Ranka Debevca stiče se prvi utisak da on, kao predsjednik Suda BiH, što je nedopustivo, pokušava da vrati verbalni delikt u javnom životu BiH.

On bi, da se medijima zabrani da pišu o njegovom liku i djelu

On bi, da se medijima zabrani da pišu o njegovom liku i djelu, što se zadnji put dogodilo u vrijeme komunističke Jugoslavije i njihovih funkcionera i sudija.

Umjesto polemike s predsjednikom Suda BiH Rankom Debevcem, koji u svojoj reakciji ne demantira ništa od onoga što smo objavili i potkrijepili dokumentima i fotografijama, osim što nabraja šture zakonske odredbe i pokušava nas zastrašiti, ponovo objavljujemo spisak dokaza i fotografija o kojima Debevec nije napisao niti jednu riječ.

 • Apartman Debevca u Španiji koji nije prijavio u imovinskom kartonu

  Apartman Debevca u Španiji koji nije prijavio u imovinskom kartonu

  Foto: Avaz


Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec  uporno šuti da je putovao u Španiju s uposlenicom Suda BiH s kojom je bio u emotivnoj vezi, Almom Ć.

Također, ne demantira da vlastima u BiH nije prijavio ni dvojno državljanstvo niti nekretninu koju ima u Malagi, a morao je.

 • Avionske karte rezervirane na ime Ranko Debevec Kaveson i Alma Ć.

  Avionske karte rezervirane na ime Ranko Debevec Kaveson i Alma Ć.

  Foto: Avaz


Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec ne demantira da je  tokom putovanja u Malagu koristio i drugi pasoš i drugi identitet (Ranko Debevec Kaveson), koji, također, nije prijavio, a morao je.

Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec krije da je u Malagi boravio u apartmanu s Almom Ć., koji nije prijavio u svom imovinskom kartonu, niti prilikom apliciranja na posao tužioca i sudije Suda BiH, a zatim i čelnika Suda BiH.

 • Mafijaške SMS poruke nedostojne predsjednika Suda BiH: „To što se meni radi, može se samo krvlju oprati i ničim više“

  Mafijaške SMS poruke nedostojne predsjednika Suda BiH: „To što se meni radi, može se samo krvlju oprati i ničim više“

  Foto: Avaz


Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec ne demantira da je uposlenicu Suda BiH s kojom je bio u emotivnoj vezi unaprijedio u ovoj instituciji, iako je bila zaposlena sa srednjom stručnom spremom na poslovima prijema pošte.

Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec izbjegava odgovoriti kako je uposlenici Suda BiH s kojom je bio u emotivnoj vezi pomogao da završi fakultet na Sokocu, nakon čega je ona, suprotno praksi, preko reda napredovala u službi unutar Suda BiH.

 • Viber poruke otkrivaju kako je određenoj djevojci preko asistenta slao pitanja i odgovore za polaganje stručnog ispita

  Viber poruke otkrivaju kako je određenoj djevojci preko asistenta slao pitanja i odgovore za polaganje stručnog ispita

  Foto: Avaz


Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec u svom demantiju ne govori o tome koga je angažirao u Sudu BiH od svojih bliskih saradnika da pripravnici odnese pitanja i odgovore za stručni ispit.

Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec ne želi da odgovori kada i koliko su ga puta policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela vozili u Španiju.

 • Ureda disciplinskog tužioca mora provjeriti i objavljene slike druženja predsjednika Suda BiH Ranka Debevca i optuženog direktora OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice

  Ureda disciplinskog tužioca mora provjeriti i objavljene slike druženja predsjednika Suda BiH Ranka Debevca i optuženog direktora OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice

  Foto: Avaz


Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec ne demantira da je slao mafijaške poruke svom bivšem prijatelju u kojima doslovno navodi da se to što se njemu radi „može samo krvlju oprati i ničim više“.

Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec nije nikada demantirao da se mjesecima  sastajao s optuženim direktorom OSA-e Osmanom Mehmedagićem Osmicom. Jedan takav susret snimljen je 14. decembra prošle godine u jednom stanu u Sarajevu. Mehmedagić i Debevec inače u dobrim su prijateljskim odnosima već godinama.  

Jasno potvrđuje naše navode

Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec ne demantira da je protiv njega Ured disciplinskog tužioca, zbog prijava za zloupotrebu položaja, ali i dokaza koje je objavio „Avaz“, do sada formirao tri disciplinska predmeta.

 • Viber poruke otkrivaju kako je određenoj djevojci preko asistenta slao pitanja za polaganje stručnog ispita

  Viber poruke otkrivaju kako je određenoj djevojci preko asistenta slao pitanja za polaganje stručnog ispita

  Foto: Avaz


Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec ne demantira ništa, osim što jasno potvrđuje naše navode koje smo objavili, a to je da je očito zloupotrijebio službeni položaj.

Priču o zloupotrebama Ranka Debevca nastavit ćemo objavljivati i u narednim danima, kako na stranicama "Dnevnog avaza", tako i na portalu Avaz.ba.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na