PARLAMENT FBIH

Čengić: 12 miliona iz budžeta FBiH će se trošiti i na vakcine koje nisu odobrene u EU

Prijedlog zaključka, kojim je pokušao obavezati nadležne u FBiH da se građanima FBiH osiguraju isključivo vakcine odobrene u EU, nije dobio dovoljnu većinu glasova poslanika

Piše: A. Bajramović

26.1.2021

Čengić: Onemogućeno mu da diskutuje. Facebook

Poslanik SDP-a Irfan Čengić zbog tehničkih problema danas nije mogao diskutirati na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH tokom rasprave o korona - krizi u BiH.

Prijedlog zaključka, kojim je pokušao obavezati nadležne u FBiH da se građanima FBiH osiguraju isključivo vakcine odobrene u EU, nije dobio dovoljnu većinu glasova poslanika.

- Zbog loše organizacije i lošeg sistema Parlamenta, već dvije sjednice mi je onemogućeno da diskutujem. Tako da mi je očito onemogućeno da učestvujem na sjednici i ovoj cirkus online demokratiji zvanoj Parlament FBiH. Nije usvojen moj prijedlog da se novac iz Budžeta FBiH može trošiti samo na vakcine koje su odobrene u EU. Tako da će se 12 miliona trošiti i na one vakcine koje nisu odobrene u EU. Fer bi bilo da ti zastupnici i njihove porodice prime vakcine koje nisu odobrene u EU – saopćio je Čengić tokom sjednice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.