REAKCIJE

Iz Ski-kluba "Bjelašnica" odgovorili Alijinoj unuci: "Srebrenu malinu" spomenuo je neko iz publike, a ne voditelj

Želimo naglasiti da voditelj, koji je moderirao manifestaciju, nije spomenuo niti jedno ime osim takmičara, učesnika kupa, te više puta pročitao imena naših partnera i sponzora, navodi se

N. Aj.

26.1.2021

Malik Hadžimešić odgovorio Selmi Gičević. Avaz

Nakon što je jučer Selma Gičević, unuka Alije Izetbegovića, uputila otvoreno pismo Maliku Hadžimešiću, predsjedniku Ski-kluba "Bjelašnica", kao organizatoru takmičenja "Srebrna lisica" tvrdeći da se putem razglasa “javno vrijeđala porodica Alije Izetbegovića tokom takmičenja", oglasili su se iz organizacije "Srebrne lisice".

Oni su poslali demantij na adrese medijskih redakcija, pokrovitelja, medijskih sponzora i sponzora, koji prenosimo u cijelosti:

Obraćamo se nastavno na otvoreno pismo upućeno predsjedniku SK Bjelašnica, dr. spec. Maliku Hadžimešiću sa obavezom da u cijelosti demantujemo navode pisma. 

Skijaški KUP "Srebrna lisica" je jedan od najznačajnih regionalnih sportskih manifestacija, koji se održava već trinaesti put na Bjelašnici. Svrha ove manifestacije je promocija zdravog života i sporta, a nikako nije imao, niti će imati notu bilo kakvog "poziva na hajku i širenja govora mržnje".

Želimo naglasiti da voditelj, koji je moderirao manifestaciju, nije spomenuo niti jedno ime osim takmičara, učesnika kupa, te više puta pročitao imena naših partnera i sponzora. "Srebrena malina" je spomenuta iz publike kao doskočica u kontekstu sponzorstva, na što je voditelj odgovorio: "Ovaj put to nije "Srebrena malina", ali jesu...", te su nabrojana imena naših prijatelja.

Cilj Ski Kluba "Bjelašnica" je isključivo i samo promocija sporta i zdravog života, te izgradnja vrhunskih sportista koji će predstavljati našu zastavu u svijetu.

Sportski pozdrav - piše u reakciji koju potpisuje predsjedništvo SK Bjelašnica odnosno predsjednik Hadžimešić.

Podsjetimo da je Hadžimešić sinoć za "Avaz" kazao je kako šokiran upućenim pismom.

- Šokiran sam. Ne znam odakle joj informacija da je to neko, nešto, rekao. Još sam frapiran, jer sam maloprije saznao... – kazao je, između ostalog, Hadžimešić za "Avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.