MOSTAR

Održan sastanak koordinacije direktora FUP-a i policijskih komesara

Razmatrano je stanje sigurnosti na području Federacije BiH za 2020. godinu, sa akcentom na migrantsku krizu u BiH

Sa sastanka. FUP

A. Ka.

26.1.2021

U Mostaru je 25. i 26. januara održan redovni sastanak Koordinacije Direktora Federalne uprave policije i Policijskih komesara/direktora Uprava policija kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova u Federaciji Bosne i Hercegovine. 

Sastanku je prvog dana prisustvovao ministar unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Slađan Bevanda koji je zahvalio direktoru FUP-a Ensadu Korman i komesarima/direktorima Uprava policija kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova, ističući da apsolutno podržava operativni i profesionalni rad policijskih organa u Federaciji BiH.


Sa sastanka. FUP

- Policijski posao pored toga što je častan i težak, jako je značajan jer je sektor sigurnosti zaslužan i odgovoran za dobro stanje sigurnosti u državi. Svjesni smo da se konstantno susrećemo se novim i različitim sigurnosnim izazovima ali smo do sada uvijek uspješno odgovarali istima, te se nadam da će i u buduće tako ostati, postižući uspješne rezultate – istakao je Bevanda.

U nastavku sastanka razmatrano je stanje sigurnosti na području Federacije BiH za 2020. godinu, kao i dostignuti nivo rada policije u svim segmentima rada u Federaciji BiH, sa akcentom na migrantsku krizu u BiH, rad policije u Federaciji BiH i druga aktuelna pitanja u vezi sa radom i djelovanjem policijskih struktura u Federaciji BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.