SAOPĆENJE

Klub "Koalicije za Mostar": Naš poziv Bh. bloku ostaje otvoren

Pozvali sve političke subjekte, koji su osvojili vijećničke mandate u novom sazivu Gradskog vijeća Mostara, na ozbiljno ponašanje

Mostar: Nema vremena. Arhiv "Avaza"

Piše: M. Sm.

27.1.2021

Poslije svih uzaludnih pokušaja razbijanja "Koalicije za Mostar 2020", mi vijećnici Kluba "Koalicije za Mostar 2020" u Gradskom vijeću Grada Mostara poručujemo sa naše prve sjednice da ostajemo jedinstveni, saopćeno je iz ovog Kluba.

Naveli su da im je cilj sačuvati jedinstvo i kako su to u izbornoj kampanji zagovarali, ostvariti većinu u GV Mostara sa probosanskohercegovačkim ili promostarskim blokom.

Krajnje vrijeme da se svi uozbilje

- Klub "Koalicije za Mostar 2020" poziva sve političke subjekte, koji su osvojili vijećničke mandate u novom sazivu Gradskog vijeća Mostara, na ozbiljno ponašanje, jer Mostar nema vremena za bilo kakve politikantske igre i politička nadmudrivanja. Smatramo da je krajnje vrijeme da se svi uozbilje, kako bi se proces formiranja nove gradske vlasti što prije završio, u predviđenim rokovima i na demokratski način - istaknuli su.

Također, iznijeli su stav o tome da politički subjekti moraju što prije otpočeti pregovaračke procese.

Politička stvarnost ne smije biti politička igra

- To je jedini način da se u demokratskom dijalogu sukobe različiti stavovi i pokušaju pronaći kompromisna rješenja. Ovo je posebno važno za one političke stranke i grupacije koje u javnim nastupima zagovaraju ideju jedinstvenog i multietničkog Mostara. Naša politička stvarnost ne smije biti politička igra, već ozbiljni razgovori, koji će ponuditi konkretna rješenja, a sve kako bi Grad Mostar i njegovi građani konačno dobili vlast koja će početi rješavati nagomilane probleme.

Naš poziv za razgovore BH Bloku ostaje i dalje otvoren, ali bez ikakvih uslovljavanja. Cilj nam je postići dogovor sa BH Blokom, zajedničku koaliciju u GV Mostara, ali smo spremni i za razgovore sa svim drugim političkim subjektima koji će činiti Gradsko vijeće Grada Mostara - kazali su u svom saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.