BIHAMK

Vozači se upozoravaju na poledicu, usporen saobraćaj na nekoliko dionica

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

A. J.

Smanjena i vidljivost zbog magle

Foto: Arhiv


Izrazito niske temperature ovoga jutra doprinose formiranju poledice, zbog čega iz BIHAMK-a pozivaju na pojačan oprez. Posebno izdvajaju dionice u planinskim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima.

Zimska oprema

- Na smanjenu vidljivost zbog magle upozoravamo na dionicama Doboj-Tuzla-Bijeljina i Glamoč-Mrkonjić Grad. Pažnju skrećemo i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno - navode iz BIHAMK-a.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na autoput.

Radovi na više putnih pravaca

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Blažuj-Kiseljak i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, navode iz BIHAMK-a.

Više o temi Stanje na cestama

STANJE NA CESTAMA
Iz BIHAMK-a upozoravaju vozače na poledicu
NA VRH

Podijeli članak na