VAKCINACIJA

Branka Sovrlić i njen suprug za "Avaz": Primili smo kinesku vakcinu u Beogradu, nikakvih posljedica nije bilo

Meni da su tražili 10.000 eura ja bih platio vakcinu jer toliko prijatelja mi je umrlo, rekao nam je Pašić

Pašić i Sovrlić: Vakcinisali se 20. januara. Privatni album

Piše: A. Jamaković

28.1.2021

Pjevačica narodne muzike Branka Sovrlić i njen suprug Sadik Pašić među prvima su iz naše zemlje primili vakcinu protiv koronavirusa u Srbiji. 

Kako nam je ispričao Pašić, došli su u red prvog dana vakcinacije za građanstvo u Beogradu, 20. januara, s obzirom da imaju i državljanstvo Srbije.


Nije bilo straha

- Vakcinisali smo se bez ikakvog problema. Primili smo kinesku vakcinu. Meni da su tražili 10.000 eura ja bih platio vakcinu jer toliko prijatelja mi je umrlo. Bio sam na toliko dženaza i sahrana da sam samo čekao da i moja slika osvane u "Avazu". Mnogi s kojima pričam ne shvataju koronu  ozbiljno. Umrli su i doktori moji prijatelji koji su i mene liječili - rekao nam je Pašić.


Navodi da je to bila "najlakša" vakcina koju je u životu dobio.


- Odlično su organizovali, besprijekorno. Ima barem 30 kabina. Ispuni se formural s običnim podacima: ime, godište... Pita imate li bolesti, alergija... Nisu mi tražili ličnu kartu, u obrascu piše da li je strani ili domaći državljanin, formalnost je. Dobro je da ljudi znaju da je neko dobio to i da je sve u redu. Traže da se sačeka 15-tak minuta za svaki slučaj. Nisam se nimalo bojao, jedva sam čekao da dobijem - rekao nam je Pašić.

Preljubazni su bili

Sovrlić nam je kazala da joj je prije vakcinacije malo bilo neugodno.


- Preljubazni su bili svi. Nikakvih posljedica nije bilo ni kad sam primila, nimalo me nije zaboljelo. Svima preporučujem ko je u mogućnosti da primi vakcinu jer svima želim da budu zdravi. Prije vakcinacije razgovara se s doktorima koji su također primili vakcinu - ispričala nam je Sovrlić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.