REAKCIJE

Dodik: Prevareni smo pričom o zajedničkoj nabavci vakcina putem "Covaxa"

Dodik je ponovio da je Republika Srpska platila vakcine, a od toga nije dobila ništa i smatra da je na neki način pomalo izigrana

Dodik: U toku februara ćemo imati oko 100.000 vakcina od Rusa. Arhiv

A. J. / Srna

28.1.2021

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao i o nabavci vakcina, te da je očigledno da postoje problemi, ali da je Srbija pokazala da je u tome veoma uspješna.




Humano pitanje

- Mi smo bukvalno prevareni sa pričom o zajedničkoj nabavci putem "Covaxa", sada vidimo čak i da EU pokušava saopštiti javnosti da će zatvoriti isporuke dok ne završi sve svoje potrebe. To nije samo pitanje komercijale već i duboko humano pitanje. Vidjećemo kako će se sve to odvijati. U svakom slučaju razvijamo sa Srbijom neke dogovore o tome - rekao je Dodik.


On je dodao da će se u tom pogledu ponovo morati razgovarati u narednim danima i sedmicama o temu na koji način se kretati kroz taj problem.


Dodik je ponovio da je Republika Srpska platila vakcine, a od toga nije dobila ništa i smatra da je na neki način pomalo izigrana, te dodao da RS pokušava da u narednim danima dobije određene količine ruske vakcine.

Nabavka i od Kineza

- Dobili smo garancije koje moramo uslovno da prihvatimo da ćemo u toku februara imati oko 100.000 vakcina od Rusa. Nabavićemo i od Kineza i vjerujem da će konačno proraditi i zajednički projekat tako da će i Republika Srpska ući u projekat vakcinacije - rekao je Dodik.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.