HUMANOST

Pješačio dva kilometra da bi Šurkovićima donio vreću brašna i pelene za bebe

Sav taj napor i umor se zaboravi kada ugledate osmijehe na licima članova porodice, ističe Ahmić

Piše: S. Džajić

29.1.2021

Ahmić je s kolegom Nuhanovićem stigao do porodice. Avaz

Jasmin Ahmić, sekretar Osnovnog odbora „Merhameta“ Konjic, svakodnevno se u svom poslu susreće s brojnim pojedincima i porodicama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe. Uz podršku dobrih ljudi, Ahmić nastoji svima pomoći, a posljednji njegov gest pokazuje da i u najtežim vremenskim prilikama za njega ne postoji prepreka.


Tako je prije nekoliko dana pješačio dva kilometra po snijegu do porodice Šurković, koja živi u selu Veluše Gornje, koje je od Konjica udaljeno više od 50 kilometara.

Pješačio do sela Veluše Gornje. Avaz

- S obzirom na to da zbog snijega nismo mogli kombijem doći do porodice Šurković, odlučio sam pješačiti do njihove kuće i isporučiti im pomoć koju smo ponijeli, brašno, higijenske potrepštine i pelene za djecu. Sa mnom je bio i naš volonter Harun Nuhanović, tako da smo uspjeli dostaviti pomoć porodici. Sav taj napor i umor se zaboravi kada ugledate osmijehe na licima članova porodice, a za to ustvari i radimo i živimo - kaže Ahmić.


Dodaje da je porodicu Šurković upoznao prije nekoliko mjeseci, prilikom rada na terenu.


- Naša priča s osmeročlanom porodicom Šurković, koja ima šestero djece, počela je prije dva mjeseca, prilikom uručenja prehrambenog paketa. Tada sam, ustvari, vidio da oni nemaju ni struju, pa smo zajedno s našim donatorima platili 381 marku za sva dugovanja koja su imali do tada i struja im je ponovo priključena - govori Ahmić. 


Naglašava da će i dalje nastaviti pomagati ovoj porodici, ali i svima drugima koji žive u teškim uvjetima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.