DETALJI IZ SUDNICE

Pogledajte Novalića i druge optužene prilikom izjašnjavanja o krivici

Kao prvooptuženi, navode optužnice odbacio je premijer Federacije BiH Fadil Novalić, uslijedili su Fahrudin Solak, Fikret Hodžić i Jelka Milićević

A. Ka.

Fadil Novalić u sudnici

Foto: Printscreen


Svi optuženi u predmetu "Respiratori" izjavili su da se ne osjećaju krivima po navodima optužnice na jutrošnjem ročištu u Sudu Bosne i Hercegovine.

Kao prvooptuženi, navode optužnice odbacio je premijer Federacije BiH Fadil Novalić, uslijedili su Fahrudin Solak, Fikret Hodžić i Jelka Milićević. Fikret Hodžić izjašnjavao se i po krivici pravnog subjekta "Srebrena malina".

Tužilaštvo su na ročištu, kojim je predsjedavala sutkinja za prethodni postupak Enida Hadžiomerović, predstavljali tužioci Mirza Hukeljić i Džermin Pašić.

Novalić, Solak i Hodžić se terete za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi s djelima zloupotrebe položaja ili ovlasti, primanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, pranje novca, krivotvorenje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, krivotvorenje službene isprave i povrede obaveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovog falsifikovanja ili uništavanja, dok se Jelka Milićević tereti za nesavjestan rad u službi.

Više o temi Fadil Novalić

NOVALIĆEVA ADVOKATICA
Vidović: Žele napraviti slučaj "Sanader"
NA VRH

Podijeli članak na