ZBUNJENI I VOZAČI

Lindov o apsurdu na sarajevskim ulicama: Možeš i naprijed i nazad po žutim strelicama

Ovako već stoji dva mjeseca nasred Sarajeva, kod Vrbanja mosta, napisao Lindov

Profesor Osman Lindov ukazao na problem. Facebook

Piše: F. Mustafić

29.1.2021

Osman Lindov, profesor na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu, na svom Facebook profilu podijelio je nekoliko fotografija sa sarajevskih saobraćajnica na kojima je već dva mjeseca iscrtana privremena horizontalna signalizacija.

Naime, prilikom rekonstrukcije tramvajske pruge, uveden je bio privremeni sistem saobraćaja pa je sve bilo označeno žutom, privremenom bojom. Iako su radovi već davno završeni, ulice u blizini Vrbanja mosta i dalje su označene, što, naravno, zbunjuje i vozače.

- Već ovako stoji dva mjeseca nasred Sarajeva, kod Vrbanja mosta. I nikome ne smeta ni policiji niti inspekciji niti ministarstvu a čini mi se niti narodu.. Svi i sve smo "poravnali" tako treba da bude.... I sve sam mislio neko će ovo promijeniti ali ništa... Dok ga zub vremena na ispere ostat će ovako, ako slučajno nekoga zbuni i nešto napravi po ovim strelicama i uputstvima, njemu na dušu - napisao je Lindov na Facebooku.

vec ovako stoji 2 mjeseca nasred Sarajeva, kod Vrbanja mosta. i nikome ne smeta ni policiji niti inspekciji niti...

Objavljuje Osman LindovPetak, 22. siječnja 2021.

- Ja ovo protumačih - smiješ i naprijed i nazad po žutim strelicama ako je na semaforu "žuto svjetlo"....." Ako neko ima bolju ideju kako se ovo čita neka se javi, putem FC inžinjerske grupe.., inovativne ideje su posebno dobro došle - dodao je Lindov.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.