PREDSJEDNIK SDS-A

Šarović o Dodiku: Miješa se u izbor patrijarha, brzo će otići s vlasti

Šarović je rekao da ne zna da li Dodik "ruši" Vučića, ali nešto ima, nešto se događa

E. T. / Face
  • Mirko Šarović: Predsjednik SDS-a

    Mirko Šarović: Predsjednik SDS-a

    Foto: Avaz


Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović sinoć je u centralnom dnevniku na Face televiziji kazao da se Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SNSD-a, upustio u neke opasne vode i da njegova politika koju vodi ne može donijeti dobro Republici Srpskoj.

Šarović je rekao da ne zna da li Dodik "ruši" Vučića, ali nešto ima, nešto se događa.

Ne može neko u RS pobijediti ako ga po ramenu tapšu Amerikanci

- Na otkrivanju spomenika Dodik je bio tužan, nije bilo zagrljaja, ljubljenja. Nešto se šuška. Špekulira se da se Dodik miješao u izbor novog patrijarha, to se priča i u RS i u Srbiji. Ušao je u neke vode u koje ne bi trebao ulaziti - kazao je Šarović. 

Rekao je da onaj ko ima ambicije da vodi RS mora imati dobre odnose s Beogradom i Crkvom.

- Ne može neko u RS pobijediti ako ga po ramenu tapšu Amerikanci. Morate sa Srbijom imati pristojne odnose - kazao je Šarović, navodeći da je on uvijek pokušavao da ima dobre odnose sa vlastima u Beogradu.

Pozicija Dodika, kaže Šarović, je bila dobra zato što je imao i dobar odnos sa SPC.

Bila bi velika korist da Dodik padne

- Mislim da se precijenio da je njegova snaga veća nego što jeste i da može kreirati šire odnose. Ja mislim da on to ne može i da je njegov okvir ovo - kazao je Šarović, dodajući da nije dobra Dodikova politika "pesnice" za RS te naglasio:

- Bila bi velika korist da Dodik padne. Biranje novog patrijarha je kao fetiš, moramo to poštovati. Vrhunski skandal je da se lider političke stranke u to miješa, to je udar na temelje srpskog naroda. 

Miješanje u izbor patrijarha je, kaže Šarović, kao da ruku stavljate u vatru.

Era apsolutne vlasti Dodika je na izmaku

On je rekao da dolaze bolji dani za opoziciju u RS i da se može očekivati preuzimanje Vlade u NSRS prije izbora. Šarović kaže "da se SNSD kruni brže nego što smo mislili i da opozicija ima velike šanse da pobijedi na sljedećim Općim izborima 2022. godine. 

- Puno je nezadovoljnih i sve što se događa ništa nije slučajno. Era apsolutne vlasti Dodika je na izmaku, uskoro će biti prošlost, sprema se mnogo toga drugačijeg - kazao je Šarović.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na