PROBLEMI

Postoji velika šansa da se zgrada Doma zdravlja u Bihaću u potpunosti sruši, evo šta kaže direktor

Firma koja je radila preliminarni nalaz, došla je do zaključka da je najbliža solucija za zgradu njeno rušenje, kaže direktor Jusufagić

Piše: E. T.

30.1.2021

Ademir Jusufagić, direktor Doma zdravlja Bihać. Avaz

Nakon zemljotresa koji je krajem 2020. godine pogodio Hrvatsku tačnije Petrinju, zgrada Doma zdravlja u Bihaću je u velikoj mjeri oštećena. 






Ispitivanje tla će raditi neki od instituta za geodeziju i statiku

Direktor ove ustanove Ademir Jusufagić za "Avaz" kaže da se čeka finalni nalaz komisije.

- Za nekoliko dana, odnosno 5. februara završava tender za ispitivanje tla na kojem leži objekat. Ispitivanje tla će raditi neki od instituta za geodeziju i statiku a to će ukupno trajati mjesec dana. Nakon toga ćemo znati šta dalje sa zgradom Doma zdravlja u Bihaću. To je konačni sud - kaže direktor Jusufagić.


Velika oštećenja na zgradi - Avaz
U funkciji samo prizemlje - Avaz
Zgrada će se, najvjerovatnije, rušiti - Avaz
Posljedice zemljotresa u Petrinji u Hrvatskoj - Avaz
Popucali zidovi - Avaz
+1

Dodaje da postoji velika mogućnost da se zgrada sruši te da su se javile brojne ustanove iz drugih kantona da im pomognu. 


Dobili informaciju da je prizemlje bezbjedno

- Firma koja je radila preliminarni nalaz, došla je do zaključka da je najbliža solucija za zgradu njeno rušenje. U tom nalazu smo dobili informaciju da je prizemlje bezbjedno A i B bloka, a D blok te 2., 3., 4., i 5. sprat nisu sigurni za boravak. Sada smo u prizemlju i na tom prvom spratu A. i B bloka, s tim da imamo nešto odjela i u kontejnerima koji su smješteni na parkingu - dodaje na kraju direktor Jusufagić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.