SAOPĆENJE

HNS: Potrgani nosači zastava na zgradi Veleposlanstva RH i uništena zastava EU, nije put kojim BiH želi ići

Hrvatski narodni sabor osuđuje napad i zahtjeva žurnu reakciju policijskih i pravosudnih institucija kako bi se počinitelj otkrio i kaznano odgovarao

E. T.
  • Hrvatski narodni sabor

    Hrvatski narodni sabor

    Foto: Avaz


Hrvatski narodni sabor osudio je napad na zgradu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Sarajevu.

- Potrgani nosači zastava na zgradi Veleposlanstva Republike Hrvatske u Sarajevu, pri čemu je zastava Europske unije uništena, nije put kojim Bosna i Hercegovina želi ići u budućnosti. Hrvatski narodni sabor osuđuje napad i zahtjeva žurnu reakciju policijskih i pravosudnih institucija kako bi se počinitelj otkrio i kaznano odgovarao. 

Neprimjerene poruke

Zalažemo se za europsku Bosnu i Hercegovinu, živimo i borimo se kako bi pokrenuli njen put k Europskoj uniji, nažalost, ovakvi nas pokušaji rušenja svih demokratskih standarda vraćaju nekoliko koraka unazad - saopćeno je iz HNS BiH.

Navode da neprimjerene poruke i odnos sa susjednom zemljom koja je najveći zagovornik stabilnost i razvoja BiH ali i najveći zagovaratelj i partner europske i euro-atlantske BiH nikako ne smije biti meta ovakvih ili sličnih napada.

Partnerski odnosi između BiH i Hrvatske

- Republika Hrvatska se iskazala kao pravi prijatelj i velika potpora prilikom naših pokušaja pri izgradnji europske Bosne i Hercegovine i zaštiti pozicije prava hrvatskog naroda u traženju puta ka potpunoj ravnopravnosti i legitimnom predstavljanju.

Nadamo se da ovakvi i slični događaji neće predstavljati smetnju budućim prijateljskim nastojanjima Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini. Uvjereni smo kako će se dobrosusjedski i partnerski odnosi između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske u budućnosti razvijati na obostrano zadovoljstvo i dobrobit svih naših naroda - saopćeno je iz HNS-a. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na