REAKCIJA

Konaković: Akcija SIPA-e je tračak nade da će priča "Dženan Memić" biti završena

Postoji bojazan da će se ponovo neka "velika riba" umiješa i eventualno zaustaviti novi pokušaj da se pravedno rasvijetli slučaj "Dženan Memić"

Konaković: Sretni smo jutros što je ova stvar živa. Arhiv

Avaz.ba

1.2.2021

Elmedin Konaković, lider NiP-a i zastupnik Skupštine Kantona Sarajevo, kazao je kako je jutrošnja akcija SIPA-e i Tužilaštva BiH u okviru predmeta "Dženan Memić" "tračak nade", ali da sve posmatraju s puno opreza s obzirom na prošla dešavanja.

Još jedan zataškan slučaj

To gledam na dva načina – to je tračak nade s jedne strane, a s druge strane postoji bojazan da će se ponovo neka "velika riba" umiješa i eventualno zaustaviti novi pokušaj da se pravedno rasvijetli slučaj "Dženan Memić". Sretni smo jutros što je ova stvar živa, da se kreće ova priča, da nije stala, posebno zbog porodice Memić. Upoznali smo Muriza i Arijanu i znamo koliko su posebne osobe jer da nisu takvi ovo bi bio još jedan zataškan slučaj koji se ne dešava ni u zemljama trećeg svijeta - rekao je Konaković za N1.

Podsjetio je da je Skupština KS 2016. godine formirala ad hoc tijelo za ovaj slučaj koje je vodio Elvedin Okerić te da je "vrijeme pokazalo da sve što su napisali u izvještaju je puno bolje, preciznije i tačnije nego sve što su radile agencije u okviru istrage".

Borba za pravdu

- Takav pristup i hrabrost kolege Okerića je također jedan od razloga zašto danas imamo živu cijelu ovu priču. Najvažnija poruka je upravo to što se nikada nije odustalo od borbe za pravdu i to jeste možda tračak nade da će ova priča biti završena kako treba - zaključio je Konaković.

Pripadnici SIPA-e jutros su, po nalogu tužitelja Tužilaštva BiH, na dvije lokacije na području KS izvršili pretrese sa ciljem prikupljanja dokaza u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića u mjesecu februaru 2016. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.