ISPOVIJEST

Muriz Memić za „Avaz TV“: Na vrhu svega je neko moćan

Znam da je Zijo Mutap branio Alisu, ali koga je Dupovac branio, da li će on to tužiocima otkriti, kaže Memić

Piše: Admir Aljimi

1.2.2021

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića u potresnoj ispovijesti za „Avaz TV“ kazao je da se petogodišnja borba za pravdu konačno isplatila.

On nam je kazao da je hapšenje Zijada Mutapa, oca Alise Mutap koja je kobne noći bila s Dženanom kada je teško povrijeđen te Hasana Dupovca, bivšeg šefa Odsjeka MUP-a KS za saobraćajne istrage zbog organiziranog kriminala samo početak te da će Tužilaštvo BiH nastaviti da hapse odgovorne za prikrivanje ubica njegovog sina.


Organizirani kriminal

- Tužioci vode istragu o organiziranom kriminalu, a samim tim će se i ubistvo riješiti. Mogu slobodno reći da je motiv za ubistvo mog Dženana bila ljubomora, a iza zataškavanja stoji politika i tu je uključen veliki broj ljudi. Nadam se da će se doći do vrha. Na vrhu svega ovoga je neko moćan. Ali vidjet ćete na kraju da sam ja moćniji. Sada je pitanje da li će Dupovac progovoriti ili će sam biti u zatvoru. Znam da je Zijo Mutap branio Alisu, ali koga je Dupovac branio, da li će on to tužiocima otkriti – kazao nam je Memić.

Informacije od poštenih ljudi

On je također ispričao da je tokom pet godina borbe za istinu jako korisne informacije dobivao od prijatelja, poznanika i poštenih ljudi.

- Oni su se čudili odakle mi dokumenti, pa su provodili i KDZ pregled po kancelarijama da vide da li ih neko prisluškuje – kaže Memić.

Memić je naveo da su određene promjene u VSTV-u doprinjele da se krene u rasvjetljavanje ubistva njegovog sina. Također, pohvalio je rad državnog tužilaštva i nada se da se zarad ostalih građana neće stati na ovome te da će mnogi nerasvjetljeni slučajevi dobiti epilog.

U videu pogledajte kompletnu ispovijest Muriza Memića.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.