POSAVSKI KANTON

Napadnut policajac u svojoj kući zbog provođenja mjera protiv korone

Policijski sindikalci iz Posavskog kantona su upozorili da se u posljednje vrijeme desilo nekoliko napada na policijske službenike

Fu. M.

Reagirao Sindikat policije

Foto: Ilustracija


U Posavskom kantonu policajac je napadnut u svojoj porodičnoj kući jer je provodio mjere protiv koronavirusa, saopćio je Sindikat djelatnika Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona.

Policijski sindikalci iz Posavskog kantona su upozorili da se u posljednje vrijeme desilo nekoliko napada na policijske službenike tamošnjeg MUP-a pri obavljanju službene dužnosti, akcentirajući da su zgroženi posljednjim napadom.

Vandalski čin

Policijski službenik je bio izvan službe a napadnut je u svojoj obiteljskoj kući u prisustvu porodice, supruge i djece koji su preživjeli psihičke traume. Razlog napada je bio što je taj policijski službenik obavljao propisane zadaće povodom provedbi mjera Stožera civilne zaštite u vezi pandemije izazvane koronavirusom - stoji u saopćenju Sindikata djelatnika MUP-a ovog kantona.

Navode da su maksimalno angažovani na provođenju odluka Stožera civilne zaštite u sprečavanju širenja pandemije koronavirusa.

- Iz svega navedenog Sindikat djelatnika MUP-a Posavskog kantona drastično osuđuje vandalski čin nad policijskim službenicima u obavljanju službenih dužnosti a posebno napad na policijskog službenika i porodicu u njihovoj obiteljskoj kući - stoji u saopćenju.

  • Saopćenje Sindikata

    Saopćenje Sindikata

    Foto: Avaz


Pozvali su sve nadležne institucije da se akteri ovakvih djela maksimalno sankcioniraju da bi se zaštitio rad policijskih službenika i osigurala sigurnost svih građana Posavskog kantona.

- Sindikat djelatnika MUP-a poziva Vladu Posavskog kantona da uloži napore u opremanju policijskih službenika nabavkom službenih vozila, naoružanja, uniforme i druge opreme kako bi policijski službenici mogli stručno i kvalitetno obavljati sve policijske dužnosti", saopćio je Sindikat djelatnika MUP-a PK.

Osiguranje sigurnosti

Napominju da policijski službenici moraju osigurati da svi građani Posavskog kantona i BiH (političari, medicinari, privrednici i dr.) bili osigurani.

- Ukoliko policijski službenici nisu zadovoljni osobnih dohotkom, opremom i drugim potrebnim sredstvima nisu u stanju osigurati sigurnost ni sebi ni drugim građanima", upozorio je Sindikat djelatnika MUP-a posavskog kantona.

Više o temi Posavski kanton

NA VRH

Podijeli članak na