NA LICU MJESTA

Porodica Memić predala zahtjev za smjenu tužiteljice Sarajlije: Uskoro će se znati ko je Dženanov ubica

Tokom okupljanja ponovljeno je da porodica neće odustati sve dok svi umiješani u Dženanovo ubistvo ne budu izvedeni pred lice pravde

Piše: A. Aljimi

2.2.2021

Mirno okupljanje ispred Tužilaštva KS - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Muriz i Arijana, otac i sestra usmrćenog Dženana Memića danas su ispred zgrade sarajevskog tužilaštva zatražili ostavku glavne tužiteljice Sabine Sarajlije.

Oni su predali zahtjev u Tužilaštvo KS u kojem traže da Sarajlija odstupi sa fukcije.

Otac Dženana Memića, Muriz Memić rekao je da iz profesionalnih razloga traži da ode kantonalna tužiteljica Sabina Sarajlija, te da podnese ostavku.

Svima je od jučer jasno da je Dženan ubijen i da državno tužilaštvo radi dobro. Za početak Dalilda Burzić mora biti suspendovana. Tužiteljica Sarajlila nikad me nije htjela primiti, iako sam tražio. Neprofesionalna je i nema osjećaja za žrtvu. Ona radi za druge ljude i ne radi svojom glavom. Znat će se uskoro ko je ubica i ko su saučesnici - rekao je Memić.

Pet godina borbe

- Pet godina se borimo da bi za svoja djela bili kažnjeni oni koji su ih počinili i nećemo odustati. Danas je dobar dan, koliko jedan dan može biti dobar bez Dženana. Danas je pravda konačno pokucala na vrata i mi smo joj otvorili. Put je dug, ali nazire mu se kraj. Poručujemo svima, a posebno Alisi Mutap, da su došli ljudi koje nije strah da rade svoj posao - kazala je sinoć Arijana Memić u svom obraćanju na Facebooku. 

Tokom okupljanja ponovljeno je da porodica neće odustati sve dok svi umiješani u Dženanovo ubistvo ne budu izvedeni pred lice pravde.

Danas pred tužiocem

Inače, SIPA je jučer uhapsila Hasana Dupovca, bivšeg načelnika za saobraćajne istrage MUP-a Kantona Sarajevo i Ziju Mutapa, oca Alise Mutap, bivše djevojke Dženana Memića, koja je bila s njim kada je teško povrijeđen.

Oni su jutros predati Tužilaštvu BiH, a postupajući tužilac tokom dana će se izjasniti da li će tražiti od Suda BiH da im se odredi jednomjesečni pritvor.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.