PODRUČNA ŠKOLA POTOČARI

Sutra protest 120 roditelja đaka u Srebrenici koji ne idu u školu

Zbog nedostatka grijanja, njima se nastava odvija online

Školska zgrada u Potočarima. S. Sm.

Piše: S. Sm.

2.2.2021

Zbog kvara na kotlovima za grijanje Prve osnovne škole Srebrenica, Područno odjeljenje u Potočarima, 120 učenika ne sjede u školskim klupama. Nastava se odvija online.

Roditelji đaka ove škole za sutra su najavili jednosatni protest ispred školske zgrade u Potočarima, tražeći da se riješi ključni problem grijanja, ali i drugi nagomilani dugogodišnji problemi.

Školska zgrada u Potočarima. S. Sm.

- Problem grijanja vuče se više od godinu, a menadžment Prve osnovne škole u Srebrenici, tek je u prošlom mjesecu obezbijedio sredstva i raspisao tender za otklanjanje kvara na sistemu za grijanje. Do otklanjanja kvara, planiraju da djeca iz Potočara nastavu pohađaju u Srebrenici, što za nas i djecu nije prihvatljivo - kažu organizatori protesta, dodajući da ovim žele riješiti i druge probleme ove škole.

Dragi Jovanović, direktor Prve osnovne škole u Srebrenici, kaže da su sredstva za rješavanje grijanja u školi Potočari obezbijeđena, ali je problem u zakonskoj proceduri oko raspisivanja javnog poziva za odabir izviđača, koja traje mjesecima.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.